7.3 °C

ASC 1 bekert verder na ruime zege op Ezinge

zo 31 augustus 2014, 14.41 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag stond de derde en laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi op het programma. ASC had de twee voorgaande wedstrijden tegen Blija en Kootstertille winnend afgesloten en had aan een punt genoeg om de volgende ronde te halen. De mannen uit Augustinusga en Surhuizum waren echten niet van plan om het op een gelijkspel aan te laten komen en gingen duidelijk voor een overwinning. Het duurde even voordat ASC de draai helemaal had gevonden en het goed begon te spelen. Mede doordat de gasten uit Feerwerd er niet al te veel van bakten, bleef ASC eenvoudig overeind in het eerste half uur. Na precies 30 minuten werd de ban gebroken en was het Marco de Haan die, op aangeven van Oebele de Jong, de 1-0 maakte.

Dit betekende dat Ezinge mocht aftrappen om het spel weer in gang te zetten, dit deed het echter zo slecht dat vanaf de aftrap de bal bij Sjoerd Mulder terecht kwam die Hilbrand Benedictus wist te vinden die met dit buitenkansje wel raad wist en, een minuut na de openingstreffer, de 2-0 op het bord zette. Met deze comfortabele voorsprong voor ASC werd er ook gerust. Na de pauze had Ezinge een nieuw strijdplan bedacht om alsnog te proberen ASC van de zege af te houden en ging het achterin 1 op 1 spelen, wat achteraf geen goede keuze zou blijken. ASC was heer en meester en liet de mannen van Ezinge alle hoeken van het veld zien.

Bij de spelers van Ezinge wekte dit enige frustratie op en deze maakten dan ook de nodige overtredingen. In de 55e minuut kreeg ASC een vrije trap op een meter of 20 van het doel. De vrije trap werd genomen door 'specialist' Tamme de Boer en die schoot langs de muur de 3-0 voor ASC binnen. Dit doelpunt was de voorbode voor wat er in het kwartier daarop zou volgen. ASC speelde met de tegenstander en in de 60e minuut was het Hilbrand Benedictus die Tamme de Boer bediende bij de 4-0.

ASC kreeg in de 63e minuut een strafschop doordat Sjoerd Mulder binnen het strafschop gebied werd gevloerd. De strafschop werd genomen door captain Tamme de Boer en deze schoot de bal hard achter de doelman van Ezinge en zette zo, met zijn derde treffer binnen 10 minuten, de thuisploeg op en 5-0 voorsprong. ASC maakte perfect gebruik van de door Ezinge geboden ruimtes en was door de gasten alleen nog maar te stoppen door veel en soms behoorlijke overtredingen. Deze overtredingen leidden er echter niet toe dat ASC stopte met scoren getuige de 6-0 in de 66e minuut van Marco de Haan uit een voorzet van 'Oepie' de Jong.

Ezinge bleef achterin 1 op 1 spelen en riep het onheil zo ook over zichzelf af. Invaller Han Zwart tekende in de 71e minuut voor de 7-0 na een prima pass van Tamme de Boer. ASC creëerde in het slotkwartier nog een handvol kansen maar wist nog maar 1 maal doel te treffen, het was Hilbrand Benedictus die in de 85e minuut de 8-0 maakte uit een voorzet(of was het een schot op doel.?) van Tamme de Boer. Zo won ASC deze wedstrijd met 'slechts' 8-0 en is het met 3 zeges uiteraard geplaatst voor de volgende bekerronde.