Account
Logo
Zoeken
6.4 °C

Vrouwen mishandeld in Drachtster café's

do 28 augustus 2014, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Op 29 mei werden in horecagelegenheden in Drachten twee vrouwen door mannen mishandeld. In een discotheek aan de Zuidkade kreeg een vrouwelijke bezoekster een vuistslag in het gezicht van een 20-jarige Drachtster. Een stukje verderop, in een café aan de Noordkade, trok een 22-jarige Groninger een vrouw aan de haren. De vrouw had commentaar geleverd toen de stomdronken Groningen aanstalten maakte om in een hoek van het café te plassen. De vrouw werd vervolgens door de Groninger en een vriend belaagd. De Groninger trok de vrouw aan de haren naar de grond.

Toen de vriend van het slachtoffer zich ermee bemoeide zou hij door beide mannen zijn mishandeld. De Groninger kreeg donderdag van de politierechter een boete van 750 euro voor de mishandeling van de cafébezoekster. Zijn kameraad werd vrijgesproken, er was naar het oordeel van de rechter te weinig bewijs voor de mishandeling van de vriend. In de andere zaak had het slachtoffer een vuistslag in het gezicht gekregen. De dader kreeg een werkstraf van 20 uur. Hij zei tegen de rechter dat de vrouw hem tot drie keer had lastiggevallen.

Toen de Drachtster haar met de derde keer weg wegduwde zou de vrouw hem in het oog hebben geprikt. Daarop had hij een klap uitgedeeld. Bij de politie had de Drachtster destijds een heel ander verhaal verteld: hij zou geprobeerd hebben een ruzie tussen de vrouw en haar vriend te sussen. Toen het meisje hem wegduwde zou hij een soort 'duwstoot' hebben gegeven om haar van zich af te houden. Wat de waarheid was, maakte voor de straf niet zoveel uit. De rechter achtte de mishandeling bewezen. Zij bepaalde dat de Drachtster een schadevergoeding van 333 euro aan het slachtoffer moet betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!