8.1 °C

Ruime bekerzege voor SC Veenwouden

ma 25 augustus 2014, 10.41 uur

FEANWALDEN - Zaterdagmiddag begon het seizoen dan echt voor de hoofdmacht van SC Veenwouden. Onder de leiding van de nieuwe hoofdtrainer Germ de Jong, reisden de Feanwâldsters af naar Warfstermolen om het daar op te nemen tegen 4e klasser SV De Lauwers. Vaak zijn dit moeilijke wedstrijden voor de hoger geklasseerde teams. De tegenstander is vaak erg verdedigend ingesteld en probeert de schade beperkt te houden.

SC Veenwouden had hier snel mee kunnen afrekenen, het creëerde binnen vijf minuten evenveel kansen maar het vizier stond nog niet op scherp. Het duurde tot de 7e minuut voordat de eerste treffer op het denkbeeldige scorebord verscheen. Albertjan van Zwol was het die uit een corner de bal simpel langs doelman Marcel Kempenaar wist te werken. Lang duurde die vreugde echter niet want De Lauwers strafte in dezelfde minuut een zwak moment in de defensie van SC Veenwouden af, 1-1.

Hierna volgde een moeizame fase voor SC Veenwouden waarin wel een aantal kansen vielen te noteren, maar doelman Kempenaar wist zijn team een nieuwe achterstand te besparen. Soms met behulp van het houtwerk zoals bij een schot van Stefan Jan Sijtsma in de 26e minuut. In de 30e minuut was het dan eindelijk wel raak toen Stefan Jan Sijtsma de Feanwâldsters opnieuw aan de leiding hielp, 1-2. In de 37e minuut was het Rinse Procee, deze keer met behulp van doelman Kempenaar die de 1-3 aantekende. Vlak voor rust zag de mee opgekomen Wigle Westerlaan zijn fraaie schot even fraai gepareerd door doelman Kempenaar.

De tweede helft was amper twee minuten oud toen Albertjan van Zwol werd onderuitgehaald in het strafschopgebied. Arbiter Tjalma twijfelde niet en wees naar de stip. Albertjan van Zwol benutte zelf de strafschop en bezorgde SC Veenwouden een 1-4 voorsprong. SC Veenwouden ging door en het creëerde opnieuw een aantal kansen. Het duurde echter tot de 58e minuut voordat het de score via Erik de Vries op 1-5 bracht. In de 65e minuut was het ook raak voor spits Wytze Veenstra, die de 1-6 aantekende. Invaller Ygram Vrieling wist met een fraaie actie en voorzet Stefan Jan Sijtsma te bereiken en dat betekende 1-7. De slottreffer kwam eveneens op naam van Stefan Jan Sijtsma toen hij in de 86e minuut opnieuw het net wist te vinden, 1-8.

SC Veenwouden deed daarmee wat het moest doen: een ruime zege behalen op een lager geklasseerde tegenstander. Gezien het aantal gemiste kansen aan Veenwouden-zijde had de zege ruimer moeten uitvallen.