3.3 °C

Tilsters winnen eerste bekerduel gemakkelijk

ma 25 augustus 2014, 10.40 uur

KOOTSTERTILLE - Het eerste officiële optreden van dit seizoen leverde een eenvoudige 4-0 overwinning op. SC Kootstertille trad in het Groninger Feerwerd aan tegen de rood witte formatie Ezinge, ook een 5e klasser. Na een moeizame start wist SC Kootstertille het duel na rust simpel naar zich toe te trekken. De betere conditie gaf de doorslag en het enige verwijt wat de Tilsters aangerekend mocht worden was de nog matig uitgevallen score.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub maar Elvin Meijer pareerde uitstekend. In de tiende minuut leverde Jouke Waaksma Bzn een puike voorzet af maar wist de thuisclub de bal ternauwernood nog tot hoekschop te verwerken. In het eerste kwartier had SC Kootstertille nog de nodige met haar gastheer en die kreeg andermaal een beste kans maar opnieuw stond Elvin Meijer zijn mannetje. Na ruim een halfuur spelen brak Jouke Waaksma Bzn de ban door zichzelf uitstekend vrij te spelen en beheerst in de uiterste hoek af te ronden; 01. Vlak voor rust had SC Kootstertille het duel in het slot kunnen gooien maar Marco Meetsma zag de sluitpost ten koste van een hoekschop redding brengen.

Tien minuten na rust werd het duel alsnog beslist. Jouke Waaksma Bzn reageerde uitstekend op de rebound nadat Marco Meetsma eerst op de doelman was gestuit; 0-2. Even leek het snel te gaan want vijf minuten later lag ook nummer drie in het net nadat Wopke Hoekstra de bal uit de fraai aangesneden vrije schop van Aize Storm al even zo fraai binnenschoot; 0-3. De thuisclub bakte er het laatste kwartier vrij weinig meer van maar de Tilsters wisten enkele fraaie kansen vooreerst niet te benutten. Arjan Kooistra was tot tweemaal dichtbij een treffer maar diens inzetten verdwenen rakelings naast. Twee minuten voor het einde werd de 0-4 eindstand bereikt toen Marco Meetsma goed doorzetten eindelijk met een doelpunt beloond zag.