Account
Logo
Zoeken
6.8 °C

Zesde Oldtimerfestival Twijzelerheide

ma 25 augustus 2014, 10.33 uur

TWIJZELERHEIDE - Op zaterdag 30 augustus staat het dorp Twijzelerheide weer in het teken van het gezelligste Oldtimerfestival van het Noorden. Vorig jaar mochten we rond de 7000 bezoekers ontvangen. Wat zes jaar geleden als een aardigheidje is ontstaan is uitgegroeid tot één van de grotere buiten evenementen in Friesland.

Op de 10 hectare land aan het Wyldpaed-Oast heeft de organisatie weer een geweldige line-up neergezet. Onder meer worden er weer grasbaanwestrijden georganiseerd, circa 150 coureurs zullen aan de start verschijnen wederom in samenwerking met het 50cc grasbaanteam. Daarnaast zullen er weer vele eigenaren van Oldtimer auto’s, motoren, vrachtwagen, brommers en tractors aanwezig zijn om hun prachtige gerestaureerde voertuigen tentoon te stellen. Tevens organiseren we dit jaar een toerrit voor brommers, in samenwerking met Oldtimer Brommervrienden Kollum ( O.B.K.). Opgave op de dag zelf. Start 11.00 uur.

Er is een ambachtelijke markt met broodbakker, palingroker, antieke ijscowagen, worstenmaker, eendenkorf vlechter en vele kramen met delicatesse. Natuurlijk is er ook weer een onderdelenmarkt voor Oldtimers.

Dit jaar hebben we een geweldige publiekstreffer, voor het eerst in het bestaan van Twijzelerheide zal er een reuzenrad van 45 meter hoog aanwezig zijn. Dit is één van de drie demontabele reuzenraden in Europa. Voor de kinderen is er weer een prachtige kermis met een zweef, draaimolen, quadbaan, schiettent, rodeostier en springkussens.

Ook is Natuurlijk Kollumeroord weer van de partij om weer een prachtige attractie op te bouwen. Op het Amerikaanse autoshowterrein zal een bodypainter aanwezig zijn met een paar modellen die zich hier prachtig laten kleuren.

Overdag zal er in de grote feesttent de hele dag muziek aanwezig zijn. Het evenement wordt ’s avonds afgesloten door de top 40 band Super Sundays, deze band uit de Achterhoek heeft zich in het coverbandcircuit ruimschoots bewezen, en het beloofd dan ook een prachtige show te worden. De entree voor deze avond is € 5,00.
Om 21.30 uur zal er net als vorig jaar een spectaculaire vuurwerkshow afgestoken worden.

Het terrein is vanaf 10.00 uur open. De toegang voor volwassenen is € 7,00, kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Ook zijn vele attracties gratis.

Meer informatie over het Oldtimerfestival Twijzelerheide kunt u lezen op: www.oldtimerfestivaltwijzelerheide.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!