Account
Logo
Zoeken
6.4 °C
© WâldNet |  Ketelaar begroet de gasten in Museum Drachten

Solo tentoonstelling Ketelaar geopend

zo 24 augustus 2014, 20.53 uur

DRACHTEN - Zondagmiddag werd in Museum Dr8888 onder grote belangstelling de solo tentoonstelling van Jan Ketelaar geopend. Na het welkom door directeur van Museum Dr888 Paulo Martina werd de opening gedaan door Tjeerd van der Zwan, burgemeester van Heerenveen. Van der Zwan heeft regelmatig contact met Ketelaar en komt soms ook lang in zijn werkplaats. Naast deze persoonlijke connectie is de burgervader van Heerenveen ook bewonderaar van het werk van Ketelaar.

Naast de opening van de tentoonstelling werd ook de gedichtenbundel "Een man die dacht ik wil niet meer denken" van Jan Ketelaar gepresenteerd. Het eerste exemplaar zou door Jan Hofstra van het Karmelklooster, uitgever van de bundel, worden uitgereikt. Vanwege gezondheidsredenen kon Jan Hofstra niet aanwezig zijn en werd zijn plaats overgenomen door zijn vrouw, Ietsje Hofstra. De allereerste bundel werd, op verzoek van Jan Ketelaar, uitgereikt aan zijn moeder. De tweede aan Jan Ketelaar zelf en de derde aan Tjeerd van de Zwan.

Ondanks dat Ketelaar in 2009 al in New York heeft geëxposeerd, is het pas voor het eerst dat de kunstenaar in zijn "eigen" Drachten een solo tentoonstelling heeft. Naast kunstenaar is Ketelaar ook Potzenmaker. Ketelaar: “We proberen serieuze grappen te maken. Dat lukt niet altijd, soms wordt het ook gewoon mooi. Dat is geen ramp hoor.”

De tentoonstelling loopt nog tot en met 5 oktober 2014. De entree bedraagt €5,- Meer info is te vinden via deze link.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum