4.9 °C

VV Berkum maatje te groot voor Broekster Boys

za 23 augustus 2014, 19.54 uur

DAMWALD - Broekster Boys werd vorig seizoen kampioen van de 2e klas. Het komend seizoen speelt Broekster Boys 1e klas en dat geld ook voor tegenstander Berkum. Berkum degradeerde enigszins schlemielig uit de hoofdklas. Broekster Boys gaat het komend seizoen voor behoud van het eerste klasserschap. VV Berkum wil weer terug naar de Hoofdklas. In het laatste kwartier scoorden de Zwollenaren nog drie maal, zodat de einduitslag 0-5 werd. Trainer Willem Brouwer ( ex-Harkemase Boys ) uitte na afloop : “Misschien is dit wel het verschil tussen een ex-Hoofdklasser en een nieuwbakken eerste klasser. Trainer Jan Mulder van Broekster Boys zei na afloop, dat de Damwâldsters beschikten over een team met eigen spelers en eigen jeugd. Tegenstander VV Berkum heeft een team met twaalf topspelers, aldus Mulder. Na rust hebben we gekozen voor één op één in de achterhoede en dat pakte in het laatste kwartier vervelend uit. De uitslag was zondermeer geflatteerd, aldus Mulder.

Broekster Boys keeper Erik Krol werd voor de wedstrijd uitgeroepen tot beste speler van het seizoen 2013/2014. Na deze huldiging werd afgetrapt. De eerste kans was voor Broekster Boys. Juryan Dantuma wist een mooie kopbal los te laten, maar keeper Bouwhuis van VV Berkum was attent. In de 5e minuut wist Jason Huisman een verre bal nog voor te zetten. Chris van der Meulen schoot op goal, maar keeper Douwe Graansma wist de bal weg te stompen voor de voeten van Mark van der Meulen, die de 0-1 scoorde.

In de periode daarna wist beide teams geen kansen te scheppen. Halverwege de eerste helft wist Chris van der Meulen nog eens een schot los te laten. Keeper Graansma was zeer attent. In blessuretijd wist Dantuma van Broekster Boys de bal naar Riemer Doornbos te schuiven. Doornbos schoot de bal over en zodoende werd er een 0-1 ruststand bereikt. Albert Wijbenga van de thuisclub en Jasper van der Stouwe ontvingen nog geel.

Na de rust ging Broekster Boys achterin één op één spelen. In de tweede helft was de eerste kans voor VV Berkum. William Potkamp schoot goed voor en de bal kwam bij Mark van der Meulen. Van der Meulen schoot de bal naast en zo bleef Broekster Boys in de race. In de vijfde minuut werd Juryan Dantuma gehaakt in het strafschopgebied en scheidsrechter Souhuwat wees naar de penalty stip. Albert Wijbenga van Broekster Boys schoot goed in de linkerhoek, maar keeper Bouwhuis ranselde de bal uit de hoek. De corner werd ook gevaarlijk en de bal werd ingekopt door Kas Huizenga. Toch werd deze goal afgekeurd vanwege buitenspel.

Trainer Mulder van Broekster Boys zei na afloop, dat Huizenga niet buitenspel stond. Twee andere spelers wel. Dit was heel erg spijtig voor Broekster Boys, aldus Mulder. Halverwege de tweede helft kwam er een lange bal van achteren naar de voorwaartsen van VV Berkum. Twee spelers stonden buitenspel. Scheidsrechter Souhuwat liet doorspelen en Chris van der Meulen scoorde 0-2. Plotseling begon scheidsrechter Sohuwat gele kaarten te geven. De kaarten waren volkomen onnodig in deze sportieve wedstrijd. Na de 0-2 schoot invaller Remco Kooistra nog eens in de handen van keeper Bouwhuis. In het laatste kwartier liep VV Berkum uit naar 0-5 door doelpunten Jordi Lemmens en tweemaal Chris van der Meulen. Zo werd het uiteindelijk nog een geflatteerde 0-5 nederlaag voor Broekster Boys.

Woensdagavond speelt Broekster Boys in en tegen Bergum zijn tweede bekerwedstrijd.