Account
Logo
Zoeken
5 °C

Wartener snoeide coniferenhaag restaurant

wo 20 augustus 2014, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Jarenlang lag een 84-jarige inwoner van Warten overhoop met de autoriteiten, zijn dorpsgenoten en de eigenaar van restaurant de Brigantijn. Een van de manieren om bij zijn woning te komen is via het terras van het restaurant. Dat leidde jarenlang tot strubbelingen met de vorige eigenaar van het restaurant. Inmiddels is het horecabedrijf in andere handen. De situatie is honderd procent verbeterd, zei de bejaarde Wartener tegen de politierechter. Er is zelfs een pad voor hem vrijgemaakt. In de tijd dat de verhoudingen niet goed waren, waren er de nodige incidenten.

De Wartener werd op 19 februari door de politierechter veroordeeld omdat hij de brugwachter een klap had gegeven. De man moest deze week niet zelf voor de rechter verschijnen, hij was getuige in de strafzaak van zijn 58-jarige zoon. Die zou, samen met zijn vader, op 2 april 2012 een coniferenhaag bij de Brigantijn hebben gemold. Twee getuigen, de brugwachter en een medewerkster van het restaurant, hadden gezien dat vader en zoon met een motorzaag een deel van de haag om zaagden. De zoon zei van niets te weten: hij had alleen snoeiafval opgeruimd dat op het pad lag.

De vader zei zeker te weten dat de haag, in opdracht van de eigenaar van de Brigantijn, was gesnoeid door een hoveniersbedrijf. Hij had samen met zijn zoon alleen het afval opgeruimd. Op de vraag van de rechter waarom de hoveniers dat niet zelf hadden gedaan, moest de man het antwoord schuldig blijven. De rechter geloofde er niets van, hij hechtte de meeste waarde aan de getuigenverklaringen. Toen ze indertijd door de politie werden gehoord hadden vader en zoon bovendien nooit iets gezegd over een hoveniersbedrijf. Omdat de zaak bijna tweeënhalf jaar op de plank heeft gelegen hield de rechter het bij een voorwaardelijke boete van 200 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval