Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Fusie scholen Dongeradeel goedgekeurd

wo 20 augustus 2014, 11.15 uur

DOKKUM - Het schoolbestuur van De Twine (school voor speciaal basisonderwijs met 250 leerlingen) en de Stichting voor Christelijk Basisonderwijs Dongeradeel (CBO) is alsnog goedgekeurd. De rechtbank in Leeuwarden had een fusieverbod van staatssecretaris Dekker al opzij geschoven. Dekker heeft nu alsnog goedkeuring gegeven aan de fusie.

De staatssecretaris was het niet eens met de fusie, omdat het nieuwe bestuur na de fusie een te groot ‘marktaandeel' zou krijgen in de gemeente Dongeradeel (67 procent). De rechtbank in Leeuwarden heeft het besluit om de fusie te verbieden onlangs vernietigd, nadat de scholen bezwaar hadden aangetekend.

Het voornemen tot bestuurlijk samengaan van De Twine en CBO Dongeradeel liep al jaren en was goedgekeurd door de betrokken medezeggenschapsorganen. CBO Dongeradeel (een schoolbestuur waar 15 basisscholen onder vallen) bestuurt ook zonder De Twine al 63 procent van de scholen in Dongeradeel. De Friese fusiepartners dienden een bezwaarschrift in bij het ministerie, maar dat werd ongegrond verklaard. Daarna stapten de besturen naar de rechter in Leeuwarden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!