7.5 °C

Oefenresultaten SC Kootstertille

zo 17 augustus 2014, 20.00 uur

KOOTSTERTILLE - De Tilster hoofdmacht oefende de afgelopen week twee keer en beide keren was een 4e klasser de tegenstander. Dinsdagavond was er de uitwedstrijd in Haulerwijk tegen de gelijknamige 4e klasser, een duel dat met 3-2 werd gewonnen en zaterdag wachtte het eerste thuisoptreden van het nieuwe seizoen en was buur Drogeham te gast. Het burengevecht viel met 4-0 duidelijk in het voordeel van de Tilsters uit.

Haulerwijk – SC Kootstertille 2-3
Het werd voor beide teams een nuttige oefenpartij waarin het qua kansen op en neer ging. Beide teams maakten de nodige fouten waardoor het duel slordig oogde maar toch best te verteren viel.
Al in de eerste vijf minuten hield doelman Albert Jan Merkus met twee vlekkeloze reddingen de thuisclub van een voorsprong af. In de 20e minuut kwamen de Tilsters met een prachtige treffer van Jouke Waaksma Bzn aan de leiding toen de puntspeler de voorzet van Wopke Hoekstra kiezelhard afrondde. Een minuut later was Jouke opnieuw succesvol toen hij slordig uitverdedigen genadeloos afstrafte; 0-2. Haulerwijk kreeg daarna ook enkele mogelijkheden maar doelman Merkus had daar steeds goed het oog in. Vlak voor rust werd onnodig balverlies van Patrick Praamstra door de thuisclub genadeloos afgestraft, 1-2.

In het eerste gedeelte na rust was Haulerwijk de betere en kwam in deze fase verdiend langszij hoewel het uitverdedigen bij de Tilsters veel te risicovol werd uitgevoerd. Even leek de thuisclub door te drukken maar de bezoekers hadden het verdedigend daarna beter voor elkaar. Het laatste kwartier was weer voor SC Kootstertille en daarin viel uiteindelijk ook de beslissing. Jouke Waaksma Bzn stuitte na een fraaie aanval op de doelman maar vijf minuten voor het einde moest Haulerwijk alsnog capituleren. De inmiddels ingevallen Jouke Waaksma Rzn leverde een perfecte voorzet af maar voordat Marco Meetsma kon afronden had een verdediger van de thuisclub de bal ongelukkig geraakt en caramboleerde deze onhoudbaar over de eigen sluitpost tegen het nylon; 2-3.

SC Kootstertille – Drogeham 4-0
Opnieuw was een vierde klasser de oefentegenstander en opnieuw was er winst voor de Tilsters Het moet gezegd het was pas het eerste oefenduel voor de buren uit Drogeham die nog wat onwennig opereerden. Voor rust was SC Kootstertille duidelijk de betere en halverwege de eerste helft bereidde Jouke Waaksma Bzn de treffer van Wopke Hoekstra uitstekend voor; 1-0. Marco Meetsma had daarna voor 2-0 moeten zorgen maar strandde oog in oog op de gastendoelman. Tien minuten voor rust verdubbelde de thuisclub de voorsprong alsnog via een bekeken afstandschot van Jouke Waaksma Bzn; 2-0. Drogeham kreeg daarna een tweetal kansen op de aansluittreffer maar zowel Rinze de Vries als Peter Poortman schoven het speeltuig voorlangs.

In de tweede helft was het spel van de Tilsters beduidend minder en hadden de gasten in die fase weten tegen te scoren was het oefenduel wellicht spannender verlopen. In de slotfase herstelde de thuisclub zich prima en wist daarin nog twee keer tot scoren te komen. De uitstekende voorzet van Tony Bierma werd door Fokke de Vries op waarde geschat en deze schuiverde een minuut voor tijd beheerst de 3-0 binnen. In de slotminuut lepelde Wopke Hoekstra de bal uiterst precies op het voorhoofd van Douwe van der Bij die fraai koppend de eindstand op 4-0 bepaalde.