Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Foto: Geert Huisman

Anne de Vries wint 30ste Grote Prijs

zo 17 augustus 2014, 7.46 uur

BURGUM - Burgum - Kwantitatief was de Grote Prijs van Burgum dit jaar, ondanks het feit dat het de 30ste editie betrof, een beetje mager bezet. Kwalitatief was er niks mis mee, de deelnemers maakten er een spannende wedstrijd van die tot aan de laatste hindernis uitermate boeiend was.

In die Grote Prijs, waaraan ook deelnemers uit de klasse Z mochten deelnemen, moesten de combinaties niet alleen met elkaar afrekenen, maar ook met het parcours dat meester-bouwer Wietse van der Velde had gestoken. En dat betekende dat in principe alle deelnemers een kans hadden, maar dat, om te winnen, een beroep werd gedaan op kennis, kunde en vaardigheden van zowel ruiter/ amazone, als paard. En van dat gegeven maakte Anne Vries op Confidence uit Broeksterwoude optimaal gebruik. Er bleven van de acht gestarte deelnemers slechts drie over voor de allesbeslissende barrage: dat waren naast Anne de Vries Robert Havinga op Bacardi, hij won vorig jaar de GP hier in Burgum, en Martine Gramsbergen op Djoanna. Zij waren de enige drie die het basisparcours foutloos en binnen de gevraagde tijd aflegden. Nicole Botma had in de voorronde wel degelijk indruk gemaakt op Dollards Abu Dhabi Cjs, maar een balkje werd haar fataal. Joukje van der Meer, Martijn Veenstra, Johannes Pijnacker en Kelly Dijkstra kwam ook tekort om zich in die Grande Finale te springen.

Daarin mocht/moest Anne de Vries het spits afbijten en hij deed dat foutloos in een snelle tijd: 36.96 sec. Maar of dat genoeg was voor de door De Vries zo fel begeerde Grote Prijs, was natuurlijk de vraag. Maar noch Robert Havinga, eigenlijk toch wel de favoriet gezien zijn voorgeschiedenis, noch Martine Gramsbergen slaagde erin om onder de 40 seconden te komen. Havinga kwam tot 42.08 sec en Gramsbergen liet de klok stoppen op 40.43 sec. En dat betekende dat de kreet die Anne de Vries slaakte nadat de laatste hindernis was genomen in deze rubriek, een duidelijke mix was van blijheid en opluchting: eindelijk was hij er in geslaagd deze felbegeerde hoofdprijs van het Burgumer Concours Hippique te veroveren. "Dat waarde ek wol in kear tiid", vond de winnaar na afloop, "ik bin hjir al hiel faak yn de prizen fallen, mar dy iene siet der nea by. Dan wie ik der hiel tichtby, mar elke kear kaam der dan wer wat tusken.


Dan wer puere pech, dan wer wie der in oar dy't de race fan de dei delsette. Mar no is it dan in kear raak. Moat ik hjir no perfoarst oare jier wer komme om dizze priis te ferdedigjen? No, dat wie ik dochs al fan plan. Ik tink dat ik fan de tritich edysjes minstens 25 meimakke ha. Earst as lyts jonkje op in pony, dat wie noch op 'e Merke midden yn Burgum. Ik hie der sa njonkenlytsen ek wol in bytsje rjocht op. Toch? Nee, ik wit wol dat it sa net wurket, sa'n priis moatst fertsjinje, cadeautsjes binne der yn de sport net by, ek net by it hynsterriden."

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!