Account
Logo
Zoeken
4.1 °C
© Jochem Wiersma

Bevelvoerders nemen afscheid van OVD

za 16 augustus 2014, 22.55 uur

ALDTSJERK - De bevelvoerders van de brandweerkorpsen Burgum en Gytsjerk hebben zaterdagavond afscheid genomen van hun commandant de heer Marinus van de Velde.

Op 17 december 2013 was er eigenlijk al afscheid genomen, maar de bevelvoerders wilden Van de Velde zijn laatste weekendienst als Officier van Dienst (OVD) niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd er een melding in scene gezet bij landgoed De Klinze in Aldtsjerk. Er zou namelijk iemand onwel zijn geworden in het zwembad en het verzoek was om de OVD te laten komen om een meting uit te voeren.

Inmiddels hadden alle bevelvoerders zich op het terras van het landgoed verzameld en het wachten was op de aankomst van Marinus van de Velde. Al snel meldde de OVD zich via de portofoon en toen was het aan de "dienstdoende bevelvoerder" om de OVD te overtuigen dat hij echt moest komen om een meting uit te voeren. Dit lukte en een kwartier later arriveerde de OVD bij De Klinze.

Van de Velde kon de grap wel waarderen en schoof aan bij de manschappen, waar even later mevrouw Van de Velde zich bij het gezelschap voegde.

Marinus van de Velde begon zijn brandweercarriere in 1976 in Kampen en vertok later naar de beroepsbrandweer in Zutphen. In 1994 werd hij OVD in Tytsjerksteradiel. Hij gaat nu als clusterhoofd materieel voor NO Fryslân aan de slag bij de veiligheidsregio Fryslân. Tevens krijgt hij de brandweerkorpsen Drachten en Schiermonnikoog onder zijn beheer.

Dingen die hem tijdens zijn werk als OVD zijn bijgebleven zijn een zeer ernstig verkeersongeval op de Westerdijk in Gytsjerk en de grote zeer langdurige brand op 1 april 1999 bij Sikma veevoeders in Gytsjerk waar de brandweer een kleine drie weken mee aan het blussen is geweest.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381