Account
Logo
Zoeken
9.7 °C

Inbrekers pomp in Dokkum snel ingerekend

vr 15 augustus 2014, 14.06 uur

DOKKUM - Twee inbrekers die het vermoedelijk voorzien hadden op het pompstation aan de Holwerderweg in Dokkum zijn donderdagnacht snel ingerekend door de politie in Leeuwarden.

Agenten hadden melding gekregen dat er een inbraak was bij het tankstation. Er was een toegangsdeur vernield en er was rookwaar weggenomen. Ook was er een auto gesignaleerd tijdens de inbraak. Even later zagen agenten de auto rijden. De bestuurder negeerde het stopteken en sloeg op de vlucht.

Op de Kievitstraat in Leeuwarden verloor de bestuurder de controle over zijn auto. Hierdoor kwam hij naast de rijbaan in de bosjes tot stilstand. De twee inzittende sloegen vervolgens te voet op de vlucht. Een politiehond ging erachter aan vond een verdachte in de struiken vlakbij de auto. De 27-jarige verdachte uit Alphen aan de Rijn werd gebeten door de politiehond. De man moest naar de dokter voor behandeling. De tweede verdachte gaf zich even verderop in de Kievitstraat over nadat hij de hond hoorde blaffen. Het gaat om een 28-jarige man, ook uit Alphen aan de Rijn.

De verdachten zijn aangehouden en zitten nog vast. De politie onderzoek de inbraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid




regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt