Account
Logo
Zoeken
8 °C

Inschrijving BurgumRun loopt voortvarend

di 12 augustus 2014, 11.19 uur

BURGUM - De voorinschrijving van de 7e BurgumRun op zondag 14 september 2014 loopt uiterst voorspoedig. Inmiddels hebben al ruim 300 hardlopers zich aangemeld. Inschrijven kan nog tot 12 september via www.burgumrun.nl. De afstanden zijn 16.1, 10 en 5 km. Voor de jeugd tot en met 14 jaar is er een jeugdloop over 2.5 km. De BurgumRun wordt gehouden op het terrein van de elektriciteitscentrale van GDF-SUEZ Energie Nederland bij Burgum.

Goede doel - Laatste 100 meter voor Kickstart
Kickstart is een initiatief van de Stichting SCW Burgum Kiehool. Het doel is om kinderen een "kick” geven door op een laagdrempelige en goedkope manier een start te maken met het spelen van popmuziek. Om dit te bereiken worden kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar zo dicht mogelijk bij hun thuis in kleine groepjes bij elkaar gebracht. De laatste 100 meter van iedere loper zijn dit jaar evenals vorig jaar voor Kickstart. Samen met de prijswinnaars van de diverse afstanden wordt op 14 september ook de opbrengst voor Kickstart bekend gemaakt.

Achtergrondinformatie
In het najaar van 2007 werd vanuit Loopclub Rapido uit Burgum het idee geboren om een hardloopevenement plaats te laten vinden rondom het mooie gebied van de elektriciteitscentrale bij Burgum. De directie van de centrale gaf meteen aan dat het bedrijf dit initiatief graag wilde ondersteunen. Op 14 september 2008 vond de eerste BurgumRun plaats. Het werd een groot succes met bijna 400 deelnemers. De afgelopen drie jaar mocht de organisatie zich verheugen in een kleine 1000 deelnemers. En ook dit jaar wordt dat aantal weer verwacht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'