Account
Logo
Zoeken
4.2 °C
Foto: WaldNet

'Monument Paesens slecht onderhouden'

di 5 augustus 2014, 12.25 uur

PEAZENS - Diverse bewoners van Paesens-Moddergat hekelen het slechte onderhoud rond het gemeentelijke monument dat ter nagedachtenis aan de vissersramp op de zeedijk is geplaatst. Rond het monument woekert het gras volop en dat is de bewoners een doorn in het oog. De gemeente Dongeradeel is inmiddels op de hoogte en laat weten het onderhoud nog deze week op te pakken.

De vissersramp van 1883 was een van de zwaarste slagen die het dorp Paesens-Moddergat getroffen heeft. Er kwamen 83 vissers om tijdens een zware storm op 6 maart 1883. In vrijwel elk huishouden vielen een of meerdere slachtoffers te betreuren en eigenlijk is het oude vissersdorp deze tragedie nooit geheel te boven gekomen. Pas in 1958 werd ter herinnering aan deze droeve gebeurtenis op de dijk een monument opgericht.

De zeedijk bij Paesens-Moddergat is eigendom van wetterskip Fryslân en die partij stelt strenge eisen aan het onderhoud van de zeedijk. Het monument is echter eigendom van de gemeente. Bij het onderhouden van het gemeentelijke monument mogen er door de gemeente Dongeradeel bijvoorbeeld geen chemische middelen worden gebruikt. Nog deze week zullen medewerkers van de gemeente er op een andere manier voor zorgen dat het monument wordt aangepakt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.8%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!