Account
Logo
Zoeken
3 °C

Trio Van der Bos oppermachtig in PC-finale

wo 30 juli 2014, 20.15 uur

FRANEKER - De 161e PC kaatsen in Franeker werd woensdagavond gewonnen door het kwartet Gert-Anne van der Bos, Daniël Iseger, Taeke Triemstra en Jacob Wassenaar. Nadat Triemstra met een blessure van het veld moest, werd hij vervangen door Wassenaar.
In de finale was het partuur van Gert-Anne van der Bos, oud-inwoner van Holwerd, een klasse apart. Jelte-Pieter Dijkstra, Hendrik van der Velde en Sjoerd de jong werden overklast, wat resulteerde in een 5-0 en 6-6 eindstand. Van het winnende partuur werd Daniël Iseger verkozen tot koning.

De PC begon verrassend met de uitschakeling van de titelfavorieten Johan van der Meulen, Renze Hiemstra en Hylke Bruinsma. Het partuur van Van der Meulen, oud-inwoner van Broeksterwâld, won de PC in 2013, maar ging in de eerste omloop van 2014 met 4-5 en 6-6 onderuit tegen Haye Jan Nicolai, René Anema en Jan Schurer.

Ook Anjumer Sip Jaap Bos kwam met zijn maten Feiko Broersma en Jelte Visser niet door de eerste omloop. Het trio verloor met 5-1 en 6-2 van Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Jouke Bosje. Holwerder Rudolf Soepboer ging met Gosse Beeksma en Bauke Dijkstra in de eerste omloop met 5-3 en 6-6 onderuit tegen de latere finalisten Jelte-Pieter Dijkstra, Hendrik van der Velde en Sjoerd de jong.

Het partuur van Jan Dirk de Groot uit Buitenpost kwam de eerste omloop wel door. De Groot won met zijn maten Dylan Drenth en hans Wassenaar met een overtuigende 1-5 en 6-6 van Hendrik Tolsma, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden. In de tweede omloop ging het partuur van De Groot met 2-5 en 2-6 onderuit tegen Martijn Olijnsma, Marten Feenstra en Pier Piersma.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'