Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Spektakel bij boerendag Driezum-Wâlterswâld

zo 27 juli 2014, 1.45 uur

WALTERSWALD - Na de 25e marathon vrijdag op de Paardendagen Driezum-Wâlterswâld, was er zaterdag de boerendag op het terrein achter het dorpshuis De Nije Warf in Wâlterswâld met een spectaculaire afsluiting.

Stichting Veekeuring Noord-Friesland organiseerde tijdens de Boerendag weer de jaarlijkse koeien- en kalverkeuring. Een prachtige combinatie, want verder op het terrein was er voor elk wat wils.

Op het feestterrein was een ouderwetse boerenboelgoed, er waren diverse demonstraties, een kinderboerderij en er waren oude tractoren te bewonderen. Vanaf 14.00 uur was er een prachtig defilé van 28 antieke koetsen die een rondrit maakten door Driezum, Wâlterswâld en Damwâld.

Op het hoofdterrein was er vanaf 15.30 een veelheid aan spektakel te zien. Zo waren er onderandere een vierspandemonstratie met een antiek sportrijtuig van 150 jaar oud, divers paardenshows en waren het de stockcars die voor veel stof en lawaai zorgden. Daarnaast was er een show van politiehonden en een geweldige show van het Belgische paardenstuntteam "De Thunderguys".

De organisatie had voor boer Sjolle Sinia en zijn twee zussen een speciaal moment ingelast. Sinia die al 25 jaar zijn land beschikbaar steld moest ivm zijn gezondheid stoppen met boeren. Vanaf het eerste begin kon de organisatie bij hem terecht. Het werd een emotioneel afscheid en bij zowel de familie Sinia als bij de commissie en de vrijwilligers waren er tranen.

Traditioneel werd er een groepsfoto gemaakt van de vele vrijwilligers want zonder hun bijzondere inzet was dit evenement er niet geweest.

Klapper van de dag was de spectaculaire afsluiting van Indian Pete uit Breda met zijn Peterbilt-jettruck die voorzien is van 2 straaljagermotoren. Met deze show met maar liefst 2x6000PK werden de 25e Paardendagen afgesloten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand