Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
Foto: WaldNet

Dokkum: weekend vol activiteiten

za 26 juli 2014, 17.29 uur

DOKKUM - De historische binnenstad van Dokkum stond vrijdag en zaterdag in het teken van diverse activiteiten. Die vonden vrijdag voornamelijk op het water plaats, zaterdag meer op het droge. Op beide dagen hing er in ieder geval een prima sfeer in de stad.

Vrijdagmiddag kwamen de deelnemers aan de 23e elfstedenweek te water de stad binnen. In deze week worden de 11 Friese steden aangedaan en in 6 daarvan wordt overnacht. Vrijdag was het de beurt aan Dokkum. De tocht is geschikt voor kano ́s, roei-, zeil- en motorboten en sloepen. Zo'n 150 boten en 200 kano's kwamen Dokkum binnen. Na de binnenkomst in Dokkum, konden de deelnemers aan de tocht een bezoek van de Parlevinkers verwachten, een prachtig plaatje.

Samen met de Stichting Friese Draaiorgelvrienden en de winkeliersvereniging Grote en Kleine Breedstraat werden zaterdag de traditionele draaiorgeldagen georganiseerd, met deelnemers uit Nederland en Duitsland. De Auto Veteranen Club “De Fryske Wâlden” was ook met een aantal oldtimers aanwezig en er werd een Rib Trip verloot.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar