Account
Logo
Zoeken
5.8 °C
Foto: Geert Huisman

'Moai waar en lange dagen'

vr 18 juli 2014, 20.53 uur

GARYP - Wat heb je nodig om een hippisch evenement te organiseren? Nou in ieder geval paarden en, als het even kan, ook nog eens goed weer. Wat dat betreft mocht de organisatie van de Pardendagen op Sumarreheide zeker niet klagen. Het is een driedaags evenement en eigenlijk kan het na de eerste beide dagen al niet meer stuk, hoewel zaterdag eigenlijk zeg maar de koninginnedag is.

De dag met de belangrijkste rubrieken, waaronder een paar echte kampioenschappen. Maar voor de kenners en de liefhebbers waren de donderdag en vrijdag twee prachtige dagen. Het concoursterrein aan de Joute van der Meerweg 'tilde op' van de zwarte en bruine paarden, al was er ook bij de pony's op donderdag veel publiek komen kijken. En dan dat weer natuurlijk! Prachtig, misschien een beeje aan de warme kant, maar de straffe oostenwind verzachtte die pijn grotendeels. Donderdag was er ruimte en tijd om een groot aantal Friese paaren te keuren en dat was ook deze keer een feest om naar te kijken. Niet alleen voor de liefhebbers en kenners, maar eigenlijk voor iedereen die de moeite had genomen om te komen kijken. Friese paarden zijn nu eenmaal een lust voor het oog met hun majestueuze gangen en het bijpassende 'behang', de manen en de sokken. Aansluitend waren er dressuurwedstrijden en die werden afgewerkt tussen het omzomende 'skaadzjende beamtegrien' daar tussen Sumar en Garyp, zeg maar het hart van de Friese Wouden. Vrijdag was het de beurt aan de KWPN'ers, het bruine gedeelte van de deelnemende paarden dus. Ook de hackneys gaven acte de presence tot enthousiasme van het ook nu talrijke publiek. Maar misschien wel de attractiefste rubriek was de keuring van een 25 tal pony's.

Niet alleen vanwege het vertederende karakter van die dieren, maar ook en met name omdat ze werden 'voorgebracht', zeg maar geshowd, door soms nog heel jonge kinderen. Kinderen en pony's is nu eenmaal een gouden combinatie. En dat bleek op deze schitterende vrijdagmorgen op Sumarreheide.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!