Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Vrouw de cel in voor rooftocht in Burgum

vr 18 juli 2014, 18.30 uur

LEEUWARDEN - Op 17 april trokken drie vriendinnen al rovend door het centrum van Burgum. Het drietal, een 33-jarige Drachtster en twee inwoonsters van Almere (30 en 44 jaar), pleegde diefstallen bij maar liefst zeven Burgumer winkels voor ze tegen de lamp liepen. Een alerte winkelier had de politie gealarmeerd. Toen hadden de vrouwen zich al tassen vol met kleding, schoenen, snoep, elektrische tandenborstels en een tablet en twee telefoons toegeëigend. Ze moesten zich vrijdag voor de rechter verantwoorden.

De drie zeiden dat ze niet van tevoren hadden afgesproken om op strooptocht te gaan. Het zou een impulsieve actie zijn geweest. Bij de politie hadden ze iets anders verklaard. De verdachten uit Almere hadden gezegd dat ze thuis al van plan waren om uit stelen te gaan. Ook hun vriendin uit Drachten had verklaard dat ze wist wat er ging gebeuren. Twee van de drie vrouwen zitten in de schuldsanering. De oudste verdachte zei dat ze geld nodig had om naar haar zieke moeder in Curaçao te kunnen reizen. De Drachtster is de afgelopen zeven jaar meermaals veroordeeld voor het plegen van diefstallen.

Op 16 december vorig jaar kreeg ze nog een werkstraf omdat ze in de zomer van 2011 samen met haar zus in Drachten een reeks diefstallen had gepleegd. De vrouw liep nog in een proeftijd: in 2012 kreeg ze opnieuw een werkstraf en drie weken voorwaardelijke celstraf opgelegd. De rechter bepaalde dat de vrouw die drie weken alsnog uit moet zitten. Voor de strooptocht in Burgum kreeg ze vier weken cel. De andere vrouwen hadden niet of nauwelijks een strafblad. Zij werden veroordeeld tot werkstraffen van zestig uur en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.4%
Geen mening  
26.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!