Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Oostrumer steekt woning buren in brand: cel

vr 18 juli 2014, 14.30 uur

LEEUWARDEN - De 36-jarige Oostrumer die op 21 maart de woning van de overburen in brand stak, moet de komende twee jaar van de drank en de drugs afblijven. De Leeuwarder rechtbank bepaalde bovendien dat de man zich moet laten behandelen: bij de verslavingszorg voor zijn alcoholprobleem en bij de GGZ voor zijn psychische problemen. De Oostrumer zal bloed en urine af moeten staan om te controleren of hij geen drank of drugs gebruikt. De man werd veroordeeld tot een celstraf van een half jaar en een jaar voorwaardelijk. Hij komt onder toezicht van de reclassering.

Op 21 maart was hij in een dronken bui de Heechswei overgestoken naar de woning van de buren. Hij vernielde een ruit, goot benzine naar binnen en stak de woning in brand. De buren waren niet thuis. Dankzij een oplettende buurvrouw bleef de schade beperkt. De vrouw waarschuwde de vader van de bewoner, die de brand tijdig bluste. De schade aan de woning bedroeg naar schatting 15.000 tot 20.00 euro. De Oostrumer had verklaard dat jaloezie jegens de overburen in combinatie met zijn psychische problemen en het overmatige alcoholgebruik hem tot zijn daad had gedreven.

Bovendien hadden hij en zijn vriendin zich geërgerd aan het lawaai van de verbouwing bij de buren. De Oostrumer heeft een posttraumatische stressstoornis overgehouden aan zijn werk als beveiliger op een asielzoekerscentrum. Verder heeft hij een persoonlijkheidsstoornis met borderline trekken. Hij is verminderd toerekeningsvatbaar. De kans dat hij nogmaals in de fout gaat is groot als hij niet behandeld wordt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'