Account
Logo
Zoeken
10.6 °C

Dokkum: Provincie vergeet WiFi opnieuw

wo 16 juli 2014, 8.50 uur

DOKKUM - De Provincie Fryslân is vergeten dat er met provinciale subsidie een WiFi-netwerk in Dokkum is aangelegd. Dat doet blijken uit een artikel in de Leeuwarder Courant over de aanleg van draadloos internet in Fryslân. "Van Dokkum is geen status bekend bij de provincie", aldus de LC.

Dokkum had primeur
In april 2010 werd in Dokkum het project ‘Beleef Dokkum’ gepresenteerd. Een uniek project voor Dokkum, waarbij toeristen via een gratis draadloos netwerk verbinding konden maken met internet. Hieraan gekoppeld was ook een portaal met informatie over de stad Dokkum en haar omgeving. Dokkum had een primeur. Dankzij een subsidie van 200.000 euro van de provincie Fryslân. Het draadloze netwerk is nog steeds in de stad aanwezig.

Project vergeten
Zowel de provincie Fryslân als de Leeuwarder Courant (bij de lancering aanwezig) zijn het project alweer vergeten. De provincie doet dat bovendien voor de tweede keer. Gedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) werd via Twitter eerder ook al gewezen op het WiFi-netwerk in Dokkum. Ze kondigde toen met veel bombarie de primeur van het WiFi-netwerk voor Balk aan en werd door verschillende Twitteraars aangesproken. Ook op de website van de Provincie ontbreekt het initiatief uit 2010, waarmee de ervaring voor het huidige project is opgedaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Het houdt niet op: opnieuw auto in Drachtstervaart

Het houdt niet op: opnieuw auto in Drachtstervaart








regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto