Account
Logo
Zoeken
7.6 °C

Drankrijder: 'Mijn leven is vernietigd'

di 15 juli 2014, 17.00 uur

LEEUWARDEN - In 2009 moest een Drachtster (47) zijn rijbewijs inleveren omdat hij met drank op had gereden. Vijf jaar later, in april van dit jaar, kreeg hij het terug. Hij heeft er niet lang van kunnen genieten, een paar dagen later kon hij het rijbewijs opnieuw inleveren. De Drachtster had weer met teveel drank op achter het stuur gezeten. 'Het was een rotdag, mijn leven is in één dag vernietigd', zei de Drachtster dinsdag tegen de politierechter. Op 21 april reed hij over de Wâldwei toen hij door de politie aan de kant werd gezet. Hij moest blazen, hij had ruim drie keer meer gedronken dan is toegestaan.

De avond ervoor had hij het nog zo goed aangepakt. Na een bedrijfsfeestje had hij zijn auto laten staan, zijn broer had hem opgehaald. De volgende dag was hij met de bus teruggegaan om zijn auto op te halen. Toen ging het mis. 'Ik trof iemand', zei de Drachtster. Daar moest kennelijk op gedronken worden. Na de nodige alcoholische consumpties was hij toch in de auto gestapt, met alle gevolgen van dien. En dat terwijl hij in 2009 al keihard met de neus op de feiten is gedrukt. In vijf jaar tijd moest hij het hele CBR-traject doorlopen, inclusief gesprekken met een psycholoog en bloedonderzoeken om te na te gaan of hij een probleemdrinker is.

Nadat hij in april het rijbewijs voor de tweede keer moest inleveren, ontdekte hij dat er sinds 2009 het een en ander is veranderd. Hij moet opnieuw allerlei onderzoeken ondergaan. Als hij daar doorheen komt is hij er nog niet, dan komt het alcoholslot om de hoek kijken. 'Dat kost wel 6000 euro en dat geld heb ik niet. Ik kom nu alleen nog maar dieper in de ellende', zei de Drachtster. De rechter hield enigszins rekening met de financiële gevolgen van zijn misstap. Zij legde de door de officier van justitie geëiste boete van 950 euro voor de helft voorwaardelijk op. Verder kreeg de Drachtster een rijontzegging van acht maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk