Account
Logo
Zoeken
5.4 °C

20 maanden cel voor 77-jarige hobbyboer

ma 14 juli 2014, 15.40 uur

LEEUWARDEN - De 77-jarige hobbyboer uit Augustinusga die op 15 december vorig jaar werd betrapt op het bezit van een pistoolmitrailleur, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot 20 maanden cel plus 10 maanden voorwaardelijk. Het openbaar ministerie eiste twee weken geleden twee jaar cel plus een jaar voorwaardelijk. De rechtbank hield rekening met de hoge leeftijd van de verdachte. Bovendien is hij verminderd toerekeningsvatbaar.

De man komt onder toezicht van de reclassering en hij moet zich laten behandelen. Hij heeft een depressieve stoornis. Het wapen, een uzi, lag naast het bed van de hobbyboer, die op dat moment logeerde bij kennissen in Kootstertille. De politie kwam de man ophalen voor een zitting van de economische politierechter. Hij is de afgelopen jaren verschillende malen met Justitie in aanraking geweest omdat hij zijn dieren niet goed verzorgde.

Controleurs van de Nederlands Voedsel en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming (LID) zijn meermaals op schrijnende toestanden gestuit op de boerderij van de Stynsgeaster. Op 20 mei bepaalde de economische politierechter dat de hobbyboer voorlopig geen 'grote' dieren (paarden, geiten, varkens, honden) mag houden. In december 2012 werd er een hennepkwekerij aangetroffen op de boerderij. Begin dit jaar vond de politie in een koelkast een enkelschots pistool met 49 kogelpatronen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!