Account
Logo
Zoeken
4.7 °C

Bakkeveenster op de vuist bij verkeersruzie

di 8 juli 2014, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 38-jarige inwoner van Bakkeveen kreeg van de politierechter een boete van 300 euro voor zijn rol in een verkeersruzie in Gorredijk. Op 13 november 2013 raakte de Bakkeveenster verzeild in een handgemeen met een andere automobilist. De Bakkeveenster vond dat de tegenpartij het vooral aan zichzelf had te wijten dat het uit de hand was gelopen. Daar dacht de rechter anders over. De bestuurders waren elkaar in een smalle straat in Gorredijk tegengekomen. Omdat de andere man geen voorrang verleende zou de Bakkeveenster de middelvinger hebben opgestoken. De andere bestuurder was gekeerd en achter de verdachte aangereden.

Vlakbij het politiebureau ging het mis. Volgens de Bakkeveenster kwam dat omdat de andere man agressief werd. Omdat de man 'furieus' uit de auto stapte had de verdachte hem in een nekklem genomen en een stomp in de maag gegeven. Een gevalletje van noodweer vond de Bakkeveenster. Hij had er echter zelf voor gezorgd dat de situatie was geëscaleerd, door eerst de andere man door de portierruit van diens auto bij de jas te pakken. Toen de andere bestuurder boos uitstapte en zei dat hij naar het politie zou gaan, had de Bakkeveenster de man in de houdgreep genomen en in de maag gestompt.

Een rare manier van doen, vond de rechter. 'Waarom liet u hem niet gewoon naar het politiebureau gaan?', vroeg de rechter. De Bakkeveenster zei dat hij bang was dat de ander hem aan zou vallen. Destijds had de verdachte alle begrip getoond voor de reactie van het slachtoffer. Hij had verklaard dat het hem zwart voor de ogen was geworden en dat het slachtoffer volkomen in zijn recht stond. Bij de rechter dacht hij er anders over. 'Ik was toen in de waan dat het mijn schuld was', zei hij. Voor de officier van justitie was het zo klaar als een klontje waar de schuld lag. 'U bent fysiek geworden', zei de officier tegen de Bakkeveenster. De rechter dacht er ook zo over. 'Het is uit de hand gelopen door de manier waarop u hebt gehandeld', aldus de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!