Account
Logo
Zoeken
6.8 °C

Survivaltocht de Lodenhelrun groot succes

ma 7 juli 2014, 19.42 uur

FEANWALDEN - Afgelopen weekend werd de zevende editie gehouden van de populaire survivalwedstrijd de Lodenhelrun. Een wedstrijd met spectaculaire hindernissen voor jong en oud.

De hindernissen door het mooie natuurgebied van Feanwâldsterwâl leverende weer mooie plaatjes op. De wedstrijd op vrijdag 4 juli was bedoeld voor jongeren van 8 tot 15 jaar. Samen met een begeleider liepen ze de tocht. Onderweg zo’n 30 hindernissen waaronder een tokkelbaan, vele klimopdrachten en opdrachten door het water. Op zaterdag 5 juli was het vanaf 12 uur de beurt aan de deelnemers vanaf 16 jaar.

De teams starten allemaal vanaf Hotel Cafe 't Dûke Lûk te Feanwâldsterwal en lopen de tocht door het natuurgebied de Lodenhel. Via Feanwâlden keren de deelnemers terug naar de finish te Feanwâldsterwâl. Op vrijdagavond deden er 69 jeugdteams mee, en op de zaterdag stonden er maar liefst 72 teams op de startlijst. Zo’n 20 teams meer dan in de vorige editie.

Ondanks het soms wat natte weer zijn er geen ongemakken geweest. De EHBO heeft enkel een paar pleisters moeten plakken, maar hoefde verder niet in actie te komen.

De snelste teams bij de junioren zijn: Wilma’s fanclub, De Bikkels, Ippon-time.

De winnaars bij de senioren zijn: Lionitas(1), Strijders van MAX I(2), Peter’s Angels(3).

Daarnaast is er elk jaar een prijs voor het origineelst geklede team. Dit jaar waren dat de Painkillers. Gekleed in operatiekleding.
Na afloop was er feest in de tent nabij Duke Luk. Hier werd natuurlijk de wedstrijd Nederland-Costa Rika bekeken. Onder leiding van DJ JSB werd nog lang nagenoten van dit prachtige evenement.

Voor meer uitslagen en foto’s ga naar www.lodenhelrun.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar