Account
Logo
Zoeken
7.5 °C

Bijna alle lunchrooms scoren voldoende

ma 7 juli 2014, 11.25 uur

DOKKUM - Voor zover de lunchrooms in de regio zijn gecontroleerd, krijgen ze van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bijna allemaal een voldoende. De groene en oranje beoordelingen van ruim 1600 lunchrooms in Nederland staan vanaf vandaag op de Horeca inspectiekaart. Geen enkele lunchroom krijgt nu een rode beoordeling. Deze kleur zou staan voor een verscherpt toezicht door de NVWA, omdat er een structureel probleem is met hygiëne, voedselveiligheid of ongedierte. Als een ondernemer groen scoort dan gaat de keuken veilig om met voedsel en is de hygiëne en ongediertepreventie in orde.

Oranje voor Koffiepot in Dokkum
Alleen de Koffiepot in Dokkum wordt door de inspectie met oranje beoordeeld. Het oordeel is gebaseerd op een NVWA inspectie van 25 maart 2014. Als een lunchroom oranje kleurt, is bij een inspectie een tekortkoming gezien waarvoor een boete is opgelegd. Voor kleine foutjes in de keuken wordt niet direct het oordeel oranje gegeven. In de eerste fase is gekozen voor lunchrooms omdat de ervaring van de NVWA is dat dit type horecabedrijf de keuken over het algemeen op orde heeft.

Niet alle locaties met broodjes gezond
Alle lunchrooms kunnen de beoordeling groen, oranje of rood krijgen. "De consument kan kiezen voor hygiënisch broodje gezond", kopt de NVWA in een persbericht. Lang niet alle adressen in de regio waar een broodje gezond wordt verkocht zijn echter gecontroleerd. De diverse bakkers en andere horecabedrijven in de regio waar een gezond broodje kan worden gekocht, ontbreken in het overzicht.

Shoarma-, döner- en kebabzaken
Het doel van de NVWA is om binnen een jaar beoordelingen van andere soorten horecabedrijven in beeld te brengen, zoals bijvoorbeeld shoarma-, döner- en kebabzaken. De publicatie van de beoordelingen is een 1e stap naar de publicatie van alle 45.000 horecabedrijven binnen een aantal jaar. De verwachting is dat in 2016 alle horeca in Nederland gekleurd op de kaart staat.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'