Account
Logo
Zoeken
9.6 °C
Foto: Geert Huisman

BSB Staalbouw bouwt Victoriebrug

vr 4 juli 2014, 16.17 uur

SUMAR - Om de verbinding tussen het Stationsgebied en Overstad te verbeteren, gaat gemeente Alkmaar een langzaam verkeersbrug aanleggen over het Noordhollandsch Kanaal. Hiermee wordt voor fietsers en voetgangers een rechtstreekse verbinding gemaakt tussen het station en het nieuwe woon-, winkel- en werkgebied Overstad. De opdracht voor het ontwerpen en fabriceren van deze langzaam verkeersbrug werd in 2013 aan de combinatie Oosterhof Holman/BSB Staalbouw gegund.

BSB Staalbouw is gespecialiseerd in engineering, fabricage en montage, maar ook onderhoud van dynamisch belaste staalconstructies zoals bijvoorbeeld bruggen, sluisdeuren, kranen en offshore toepassingen. Momenteel telt het bedrijf 65 medewerkers, verdeeld over diverse afdelingen binnen het bedrijf.

De langzaam verkeersbrug is in de werkplaats te Suameer gebouwd en wordt in delen getransporteerd naar Alkmaar. Hiermee wordt de stremming van het scheepvaartverkeer beperkt en is de bouwtijd ter plaatse relatief kort. De brug wordt in drie delen aangeleverd, de delen wegen respectievelijk 45, 55 en 170 ton en hebben afmetingen van ca. 8 x 20 m.

Vrijdag zijn de brugdelen geladen te Suameer en klaar gemaakt voor transport naar Alkmaar. Het transport wordt verzorgd door Peinemann Kranen B.V. uit Hoogvliet, dit bedrijf zal tevens met mobiele kranen de brugdelen ter plaatse er in hijsen. De montagewerkzaamheden van BSB Staalbouw zullen de komende week afgerond worden.

Aansluitend zullen de elektrotechnische werkzaamheden plaatsvinden gedurende een periode van ca. 9 weken, zodat de brug in het 3e kwartaal geopend kan worden voor fietsers en voetgangers.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws