Account
Logo
Zoeken
5.9 °C
Stroomstoring in Drachten en omstreken
Winkelcentrum De Drait. Een deel van de winkels waaronder supermarkt is gesloten. Kleinere winkels hebben wel stroom en zijn geopend....

Stroomstoring in Drachten en omstreken

vr 23 mei 2014, 10.51 uur

DRACHTEN - Zo'n anderhalf uur lang hebben honderden huishoudens en winkels zonder stroom gezeten in Drachten, Earnewâld, Nijega, Opeinde en Oudega. De stroomstoring ontstond rond 10.45 uur. Volgens Liander ging het om huishoudens met de postcodes 9203, 9204 en 9216 (klik hier voor straatnamen). Hoeveel huishoudens er precies getroffen waren, is nog niet duidelijk. Door de stroomstoring werd ook het winkelcentrum De Drait in Drachten getroffen (en deels ontruimd).

Mogelijk is de storing ontstaan door graafwerkzaamheden aan de Drachtstervaart aan de Tussendiepen. Een kabel werd volgens een lezer door een graafmachine stuk getrokken. Dit ging - volgens een lezer van deze site - gepaard met een doffe knal, gevolgd door een blauwe rookpluim. De chauffeur van de graafmachine kwam met de schrik vrij.

De stroomstoring werd tussen 12.00 uur en 12.15 uur opgelost en meeste huishoudens en winkels hadden toen weer spanning op het net.

Laat ons weten of je ook stroomstoring hebt en welke plaats / postcode. Reageer (kan zonder account).

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie








regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe