Account
Logo
Zoeken
14.8 °C
© Jochem Wiersma

Dodenherdenking Ternaard

zo 4 mei 2014, 21.40 uur

TERNAARD - De dodenherdenking in Ternaard begon in zorgcentrum de Spiker. In de grote zaal was voor de bewoners een herdenking die werd geleid door wethouder Pietsje de Graaf. Voorzitter van dorpsbelang Ellen Tabak las een gedicht voor. Hierna werd in de tuin van de Spiker de vlag halfstok gehesen door Pietsje de Graaf en Ellen Tabak, waarna onder klokgelui de stille tocht richting het verzetsmonument begon.

Bij aankomst bij het monument werden er door brassband Euphonia enkele koralen ten gehore gebracht. Na een toespraak van wethouder Pietsje de Graaf werd door de heren Van der Ploeg en Hiemstra namens de Gemeente Dongeradeel een krans gelegd.

Vervolgens werd er namens dorpsbelang Ternaard een bloemstuk gelegd door Ellen Tabak. Na het blazen van de Last Post volgen 2 minuten stilte. Na het zingen van het Fryske volkslied en het Wilhelmus werd op de algemene begraafplaats stilgestaan bij het graf van verzetsstrijder Nauta, omgekomen bij de Woeste Hoeve bij Apeldoorn tijdens verzetswerk. Door bewoners van de naar Nauta vernoemde Albertus Nautastrijtte werd een bloemstuk gelegd.

Bij de graven van de 5 geallieerde soldaten werden door kinderen bloemen gelegd. De dodenherdenking werd afgesloten de Grutte Tsjerke, waar namens de PKN Gemeente een prachtig bloemstuk was geplaatst.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








regionaal nieuws

Meisje in botsing met auto in Drachten

Meisje in botsing met auto in Drachten


regionaal nieuws

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers