Account
Logo
Zoeken
22.1 °C

Raard krijgt twee nieuwe woningen

do 1 mei 2014, 21.35 uur

RAARD - Het dorp Raard wordt binnenkort uitgebreid met twee nieuwe woningen aan de Lineleane. Het college van B&W besloot dat uitbreiding van het woningaanbod in Raard mogelijk gemaakt moet worden, omdat er in dit dorp een concrete vraag is en er binnen de dorpsgrenzen geen mogelijkheden zijn voor nieuwbouw.

"Yn Raard is it goed wenjen en libjen. It doarp hat foarsjennings as in skoalle en in doarpshûs en it leit tichtby Dokkum. Der is gjin sprake fan leechstân en fertutearzing en der stean net in soad wenningen te keap. Wy hawwe dêrom besluten meiwurking te ferlienen oan it ynitiatief fan doarpsbelang en Loft ruimtelijke ontwikkeling," aldus wethouder Van der Ploeg.

De gemeente heeft in haar beleidsprogramma vastgelegd dat er geen nieuwbouw in dorpen gedaan kan worden als er geen concrete behoefte is aan woningen. Voor de nieuwbouwplannen in Raard zijn er al twee getekende koopcontracten waardoor er geen kans is op leegstand in het dorp.

Als de raad instemt met het visiedocument over de nieuwbouw dan wordt dit ter inzage gelegd. Inwoners van Raard en andere belanghebbenden kunnen dan hun reactie geven. Tegelijkertijd wordt ook de bestemmingsplanprocedure opgestart.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws







tech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk