Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Oplichter uit Jistrum blijft aan de gang

do 1 mei 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - De laatste paar jaar maakt een Jistrumer (33) zich aan de lopende band schuldig aan winkeldiefstallen, oplichting en flessentrekkerij. De man eet in restaurants en boekt hotelkamers, maar als het op betalen aankomt laat hij het afweten. Hij heeft een strafblad dat elf pagina's dik is. Alleen al in de afgelopen twaalf maanden moest hij zich vier keer voor de rechter verantwoorden. Deze week was de vijfde keer. De Jistrumer had in januari in het Campanille Hotel in Leeuwarden overnacht. De kamer had hij nog wel betaald, voor het ontbijt dat hij 's ochtends had genuttigd had hij geen geld meer.

De man was even verderop naar de kapper gegaan. Ook ditmaal ging hij er vandoor zonder te betalen. Hij zei tegen de rechter dat hij in het hotel had geslapen om dicht bij zijn moeder te zijn. Zijn moeder lag op dat moment in het MCL in Leeuwarden. In het ziekenhuis had de Jistrumer in het restaurant gegeten en ook daar had hij niet betaald. Een beveiliger van het MCL kreeg de volle lading toen hij de Jistrumer aansprak. De bewaker werd uitgemaakt voor 'sukkel' en 'mongool'. De beveiligingsbeambte schakelde de politie in.

Tijdens de rit naar het politiebureau kreeg een vrouwelijke agente de wind van voren. De Jistrumer schold haar uit voor 'stoephoer' en 'verborgen pot'. De verdachte zei dat hij onder invloed was. Hij had de drank uit de minibar van het hotel opgedronken. Momenteel zit hij een paar oude straffen uit. Hij beweerde dat hij vlak voor hij werd opgepakt zich zou hebben aangemeld bij de GGZ en de verslavingszorg. Voorlopig zit hij nog wel even vast. Voor de oplichtingszaken in januari kreeg hij van de politierechter een celstraf van een maand.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.9%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
29.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!