Account
Logo
Zoeken
22.9 °C

Oentsjerker (27) gepakt na achtervolging

wo 30 april 2014, 18.14 uur

LEEUWARDEN - Een 27-jarige man uit Oentsjerk is woensdagmiddag door de politie opgepakt na een achtervolging. De man reed met hoge snelheid over de Drachtsterweg in Leeuwarden toen de politie besloot de achtervolging in te zetten. Hij reed volgens de agenten roekeloos en negeerde een stopteken.

De achtervolging ging door naar de binnenstad waar de man over een fietspad reed. Onderweg heeft de bestuurder vermoedelijk ook de nodige schade veroorzaakt aan geparkeerde voertuigen. Verschillende mensen moesten verder opzij springen om niet door de man omver gereden te worden. Uit veiligheidsoverweging besloot de politie de achtervolging te staken. Zowel het kenteken van de auto als de identiteit van de verdachte waren op dat moment bekend.

Het signalement van de man is verspreid via Burgernet. Eén van de deelnemers belde de politie met de melding dat aan de Hooidollen een man uit het water was geklommen die voldeed aan het signalement. Ze las echter pas later de burgernetmelding, waardoor er enige tijd tussen zat voordat zij de politie alarmeerde.

Ondertussen kwam er ook een melding van iemand die zag dat een automobilist aan de Vierhuisterweg in Leeuwarden een paaltje ramde. De getuige gaf het kenteken door aan de politie. Het bleek om dezelfde auto te gaan. Agenten troffen op de bewuste locatie inderdaad de auto aan, maar de bestuurder was gevlucht. Bij controle bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. De auto is in beslag genomen.

Samen met politiehonden werd vervolgens in een bosperceel aan de Vierhuisterweg gezocht naar de verdachte. Uiteindelijk werd hij, verstopt in de bossages, aangetroffen. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws







regionaal nieuws

Meisje in botsing met auto in Drachten

Meisje in botsing met auto in Drachten


regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers




regionaal nieuws

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding