Account
Logo
Zoeken
25.9 °C

Huurbaas blij met vertrek Badhuis Dokkum

di 29 april 2014, 17.30 uur

DOKKUM - Huurbaas Rodenburg is blij met het vertrek van het Badhuis uit Dokkum en heeft nog duizenden euro’s te vorderen van de voormalige eigenaresse. De eigenaar van het pand had een contract tot 2015 met het Badhuis, maar Rodenburg zag de huurachterstand sinds november vorig jaar flink oplopen. De eigenaresse besloot dat er meer redenen waren om met het initiatief te stoppen dan om er mee door te gaan. De apparatuur werd verkocht, het huurcontract opgezegd en de eigenaresse belandt binnenkort naar eigen zeggen in de bijstand. De uitstaande schuld bij de huurbaas is volgens haar te verrekenen met de borgsom en de investeringen die in het pand zijn gedaan. Na een politieke strijd om het badhuis, wordt de strijd nu zeer waarschijnlijk een juridisch steekspel.

Politieke strijd
Dat de gemeente Dongeradeel aan de Achtzaligheden in Dokkum een nieuwe douchegelegenheid gaat bouwen, was voor de eigenaresse de druppel. Dat was namelijk op loopafstand van het voormalige Badhuis Dokkum gekomen. Met hulp van Provinciale subsidie kan de gemeente Dongeradeel nog dit seizoen aan de slag met een nieuw toiletgebouw met douchegelegenheid. Het mogelijke verdwijnen van het Badhuis werd door politieke partij Dongeradeel Sociaal gebruikt als inzet voor de verkiezingen. Volgens die partij was het mogelijke failliet van het badhuis een voortvloeisel van het project Súd Ie. Wethouder Pytsje de Graaf wees op het feit dat het Badhuis in Dokkum toch vooral ook bedoeld was voor het hogere segment en legde dezelfde relatie niet.

Zaak nog lang niet afgerond
Het badhuis in Dokkum kwam ruim vier jaar geleden tot stand met behulp van een starterskrediet van de gemeente Dongeradeel. Er zal nog een gesprek volgen tussen de wethouder en de eigenaresse. Dat zorgt er in ieder geval niet voor dat het badhuis weer terugkeert. De apparatuur en een deel van de klantenkring is verkocht aan een nieuwe wasserette, die binnenkort in een loods aan de Houtkolk in Dokkum zal starten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




tech & media

MCL en Tjongerschans gaan fuseren: Frisius MC

MCL en Tjongerschans gaan fuseren: Frisius MC




regionaal nieuws

Fietser gewond bij botsing met auto in Drachten

Fietser gewond bij botsing met auto in Drachten




regionaal nieuws

Brommerrijder lichtgewond bij botsing in Ureterp

Brommerrijder lichtgewond bij botsing in Ureterp