Account
Logo
Zoeken
8 °C

Werkstraffen voor mishandeling op toilet café

wo 23 april 2014, 19.30 uur

LEEUWARDEN - Voor de mishandeling van een 23-jarige cafégast zijn een 18-jarige inwoner van Buitenpost en een 19-jarige Heerenvener woensdag door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen van 60 uur. Het slachtoffer is mishandeld in de toiletruimte van een café aan de Voorstraat in Buitenpost. De man was met collega's op een bedrijfsuitje. Op de dansvloer van het café zou hij de vriendin van de Buitenposter hebben lastiggevallen. Samen met een vriend zouden de verdachten de man in de toiletten te grazen hebben genomen.

Volgens de verdachten was het de man die meteen agressief reageerde. Hij zou hen bij de keel hebben gegrepen. Als reactie hadden zij van zich af geslagen. Na het incident bij de toiletten was er op de dansvloer ook nog gevochten. Daar waren de verdachten niet bij betrokken geweest, de man die was mishandeld zou daar opnieuw klappen hebben gekregen. De man claimde maar liefst ruim 2300 euro smartengeld.

Hij zou danig van slag zijn geweest na de mishandeling, hij zou zelfs een week niet aan het werk zijn geweest. De rechter vond de claim te ingewikkeld om in een strafproces te behandelen. Bij het bepalen van de hoogte van de straf hield de rechter ook rekening met 'een stukje eigen schuld' van het slachtoffer. De rechter vond desalniettemin dat de verdachten buitensporig hadden gereageerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer