5 °C

Drachtster derby eindigt in gelijkspel

ma 21 april 2014, 15.52 uur

DRACHTEN - Zondagmiddag stond de wedstrijd ONB - VV Drachten op het programma. De vorige ontmoeting zorgde voor maar liefst 9 doelpunten, toen trok ONB aan het langst eind. Nu waren het er maar twee, maar de wedstrijd was wel spannend met niet altijd even goed voetbal maar wel met veel strijd aan beide kanten. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kroon uit Groningen was het aftasten geblazen aan beide kanten. Daarna had ONB iets meer balbezit. Drachten hield het compact en probeerde op de counter te spelen met de zeer technische en snelle aanvaller Aboubacar Doumbia die af en toe gevaarlijk was.

ONB werd dreigend door een schot van Menno Reinders dat gekeerd werd door de uitstekende sluitpost van Drachten Ludo Laanstra. Halverwege de 1e helft kreeg Drachten een vrije trap. Rein Jacobi nam hem en krulde de bal in de 32ste minuut over het muurtje. De bal werd verkeerd beoordeeld door doelman Marnick Dam en belandde in het doel: 0-1. In de 2e helft was het ONB dat op jacht was naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg na 55 minuten een aardige kans maar de inzet van Martijn Bouma werd gekeerd door Ludo Laanstra. Na een uur werd Menno Reinders licht aangetikt in het strafschopgebied en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Het cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Martijn Bouma: 1-1.

Daarna gingen beide ploegen voor de zege. Tien minuten na de 1-1 was er een schot van een Drachten speler dat werd geblokt door Hakim Popkema. Volgens de scheidsrechter gebeurde dit met de hand dus hij legde de bal voor de tweede keer op de stip. Marcel Koops ging achter de bal staan maar hij schoot de bal hoog over. Daarna ging het spel op en neer maar tot grote kansen kwamen beide ploegen niet meer.