8.2 °C

KC Tietjerk gelijk tegen Avo

zo 20 april 2014, 19.01 uur

TYTSJERK - Tietjerk en Avo stonden voor de wedstrijd op een gedeelde 4de plaats in de eerste klasse A. De ploeg die de punten wist te pakken deed dus goede zaken en zou weer een plekje gaan stijgen op de ranglijst. Alle reden om scherp te beginnen aan de wedstrijd! Mooi weer, iets wat wind maar niet zo erg dat het heel veel invloed had op een korfbalwedstrijd en weer veel publiek langs de lijn! Goede ingrediënten voor een pot korfbal dus.

De start van de wedstrijd was een feit. Het eerste aanvalsvak van Tietjerk wist een aantal mooie aanvallen neer te zetten en kreeg goede kansen om de score te openen. Toch waren het de gasten die uiteindelijk de 0-2 op het scorebord zette. Tweede aanvalsvak van Tietjerk wist ook een goed spel neer te zetten en kreeg ook voldoende kansen om te scoren maar wist eveneens de kansen niet te verzilveren in doelpunten. De tegenstander kon ook hier optimaal van profiteren door 2 maal te scoren.

Nu keek Tietjerk tegen een 0-4 achterstand aan en werd het tijd om de kansen af te maken! Vanaf de 0-4 kon Tietjerk eindelijk aanhaken en mee scoren met de gasten uit Assen. Het gaatje werd uiteindelijk steeds kleiner waardoor Tietjerk zeker niet kansloos was om de score nog voor de rust om te draaien om zo met een voorsprong aan de thee te gaan. Helaas mocht dat net niet baten en konden Tietjerk en Avo de kleedkamers opzoeken meteen ruststand van 10-12 in het voordeel van Avo.

Na de rust was het spelbeeld niet heel veel anders. Er werden door beide ploegen goede aanvallen neer gezet en er werd over en weer gescoord. Spanning ten top en er werd hard gewerkt om de punten in huis te houden. Goede, eerlijke en felle duels liet de prima fluitende scheidsrechter doorgaan om zo het tempo in de wedstrijd te houden. Met nog 10 minuten op de klok wist Tietjerk voor het eerst de voorsprong te pakken.

Onder het mom van ‘’pieken op het einde’’ kon Tietjerk de wedstrijd uiteraard nog gewoon winnen terwijl de ploeg praktisch de gehele wedstrijd op achterstand had gestaan. Met één doelpunt voorsprong van Tietjerk kreeg de tegenpartij een strafworp maar deze kans op de gelijkmaker werd onder grote druk gemist en zo kon het aanvalsvak van Tietjerk weer starten aan een degelijke aanval. De doelpunt rijke periode van beide ploegen was even ver te zoeken door de spanning van de wedstrijd en het scoren verliep dus niet meer zo gemakkelijk. Toch wist Avo nog eenmaal te scoren en wist de eindstand op 18-18 te zetten.

Misschien gaf een gelijkspel de verhoudingen inderdaad wel het beste weer maar toch had er stiekem wel meer in gezeten voor Tietjerk. De laatste 15 minuten was men namelijk de betere van de twee en kreeg je steeds meer het gevoel dat Tietjerk de wedstrijd winnend zou afsluiten.

De eerst volgende wedstrijd is op 10-05 tegen één van de koplopers Richtersbleek en moet Tietjerk afreizen naar Enschede. Misschien tot de 10de in Enschede.