Account
Logo
Zoeken
3.8 °C

SC Kootstertille spaart ODV

zo 20 april 2014, 18.59 uur

WIJNJEWOUDE - De Tilsters zijn aan een indrukwekkende serie wedstrijden bezig want voor de vierde opeenvolgende keer werd er gewonnen. Was men eerder dit seizoen tegen ODV nog vrij kansloos, nu waren de rollen helemaal omgedraaid. Behoudens een gedeelte in de eerste helft was SC Kootstertille in het verdere verloop heer en meester. Opnieuw werd echter nagelaten om uit de vele kansen een ruimere dan de magere 2-1 overwinning te behalen.

De bezoekers hadden vanaf het begin het initiatief en dat resulteerde al na zeven minuten in een voorsprong. Uit een goed opgezette aanval bediende Fokke de Vries Jouke Waaksma Bzn en deze rondde beheerst en uiterst koel af; 0-1. Het was jammer dat de Tilster aanvalsleider niet veel later met een waarschijnlijk langdurige blessure moest afhaken. Vijf minuten later mochten de gasten niet mopperen dat de thuisclub de bal vol tegen de Tilster paal dreunde. Wopke Hoekstra ontpopte zich daarna als een ware plaaggeest voor de thuisclub maar wist uit de vele mogelijkheden geen echt rendement te halen. Zo liep hij zich enkele malen vast op de doelman en zag Fokke de Vries op zijn aangever rakelings over koppen.

Op slag van rust leek Hoekstra op een steekpas van Marco Meetsma toch te zullen scoren maar wachtte net even te lang met afdrukken. Ook na rust ging SC Kootstertille verder met het creëren van doelrijpe kansen. Tien minuten na rust raakte Tony Bierma uit een voorzet van Wopke Hoekstra zelfs keihard de paal. Even later had de plaaggeest voor ODV zelf pech dat zijn lob iets te laag werd ingezet. Maar halverwege het tweede bedrijf kwam SC Kootstertille eindelijk toch aan een tweede treffer. Marco Meetsma schoot de bal onorthodox de lucht in en leek deze een gemakkelijke prooi voor doelman Drewes de Boer te worden.

De sluitpost van ODV liet de bal echter los en reageerde Menno Bosma attent en drukte de bal over de doellijn; 0-2. Daarna hadden de Tilsters de score naar een veel hogere uitslag moeten tillen maar speelde men de aanvallende kaart vaak slordig uit. Fokke de Vries was nog het dichtst bij een derde treffer maar knalde vol op de vuisten van doelman De Boer. Het spel werd bij SC Kootstertille slordiger maar men had geluk dat doelman Elvin Meyer deze middag in een uitstekende vorm stak. Tien minuten voor het einde kwamen de bezoekers met de schrik vrij toen ODV bij de tweede paal de bal slordig naast het lege doel trapte. Een minuut voor het einde viel toch de aansluittreffer toen SC Kootstertille zich aan een collectieve slippertje vergreep en Gerben de Boer in staat stelde 1-2 te scoren. De tijd was daarna de grootste vijand voor ODV maar met een gelijkspel zou SC Kootstertille tekort zijn gedaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'