Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Anjum zeker van plaats vier op de ranglijst

za 19 april 2014, 23.10 uur

EANJUM - Na de 5-1 overwinning op buurtgenoot Ternaard weet Anjum zich verzekerd van plaats vier op de ranglijst. Een plek die wellicht aan het einde van het seizoen een extraatje oplevert in de vorm van nakompetitievoetbal. Sowieso een prachtig resultaat van een team in opbouw.

De 5-1 overwinning van Anjum betekende voor de gasten dat zij definitief afscheid moeten nemen van de vierde klas. Niets bleef de gasten bespaard dit seizoen. Met nog twee wedstrijden “om des keizers baard” is degradatie naar de vijfde klas een feit.

Anjum en Ternaard waren de eerste helft aan elkaar gewaagd. De straffe wind had wel degelijk invloed op het vertoonde spel. De toeschouwers genoten van het voorjaarszonnetje. Binnen de witte lijnen was het meer spannend dan fraai. Toch zou er drie keer gescoord worden. Na ruim acht minuten spelen was Pope Bauke Holwerda er als de kippen bij om een rebound ( inzet van Sietze Jansma belandde op de paal) van dichtbij binnen te tikken. Vanaf de aftrap gingen de gasten richting het Anjum doel. In het strafschopgebied kwam de bal ongelukkig tegen de hand van Wiebe Wessel Bos. Strafschop oordeelde de leidsman. Roel Hoekstra schoot de elf meter onberispelijk in het “dak van het doel”. Het derde doelpunt kwam andermaal van de voet van Pope Bauke Holwerda. Zijn vrije trap van ruim dertig meter vanaf de zijlijn was er eentje om in te lijsten. Gedragen door de wind belandde de bal onhoudbaar achter doelman Marco Tilma van Ternaard. Anjum ging rusten met een 2-1 voorsprong.

Na de hervatting was Anjum de bovenliggende partij. Het rendement van de aanvallen was in eerste instantie laag. Wiebe Wessel Bos was tweemaal dichtbij een treffer. Of keeper Tilma kwam als overwinnaar uit de strijd, of het doel werd op de verkeerde plaats gezocht. Toch kon de 3-1 niet uitblijven. Het was dan ook geen verrassing dat Johan Boersma ook in deze wedstrijd van zich liet horen en Anjums derde treffer op het scorebord zette. In het laatste kwartier wist Anjum nog tweemaal te scoren. Pope Bauke Holwerda verzilverde een elfmeter trap na een overtreding op Johan Boersma. Het laatste Anjumer doelpunt werd gescoord door Wietse Rosier. Ternaard probeerde in de slotfase de 5-1 tussenstand een iets draaglijker aanzien te geven. Zowel Jan Lammert van der Kooi als Roel Hoekstra wisten keeper Andre Turkstra niet te verschalken.
Met nog twee wedstrijden voor de boeg is Anjum dus zeker van plaats vier op de ranglijst. Of dit nog iets oplevert hangt af van welk team er kampioen wordt. Lukt het niet op deze manier dan is periodetitel drie ook nog een optie om aan “het toetje” deel te nemen.

Anjum speelt over twee weken de uitwedstrijd tegen Drogeham, terwijl een week later met de thuiswedstrijd tegen VCR op het programma het seizoen wordt afgesloten

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



tech & media

Muziektheater zoekt zangers en acteurs

Muziektheater zoekt zangers en acteurs


regionaal nieuws

Vervanging Eysobrug in Kollum kost ruim 755.000 euro

Vervanging Eysobrug in Kollum kost ruim 755.000 euro


regionaal nieuws

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'

regionaal nieuws

Raadsakkoord over uitbreiding Sluisfabriek in Drachten

Raadsakkoord over uitbreiding Sluisfabriek in Drachten


regionaal nieuws

Auto's in botsing op Lauwers in Drachten

Auto's in botsing op Lauwers in Drachten


regionaal nieuws

Lagere grenswaardes bij combigebruik van drugs in het verkeer

Lagere grenswaardes bij combigebruik van drugs in het verkeer