Account
Logo
Zoeken
8 °C

Dominant Flamingo's wint terecht

za 19 april 2014, 22.54 uur

KOLLUM - Flamingo’s had vorige week uitstekend gewonnen en lijkt langzaam wat meer in vorm te komen. Het wilde deze lijn natuurlijk graag doortrekken. Bovendien hadden de geel-roden nog wat goed te maken want in de zaal werd tweemaal onnodig verloren van Invicta. Dat het daarbij ook nog een “vierpunten” wedstrijd was en een derby, maakte het allemaal nog veel belangrijker. Bij winst zou de Tamminga-formatie op 6 punten los komen van de oranje-hemden en daarmee en passant zich veilig spelen. Maar voor Invicta betekend verlies echter dat het nog dieper in de degradatiezorgen wordt gedrukt en dus stond er was op het spel.

Flamingo’s startte uitstekend, met een heel goede invaller Ronald Algra op de plek van de afwezige Menno Schaafsma werd het 0-1 via een mooi kansje van Algra en 0-2 van de in vorm zijnde André Bosma.

Ook het andere aanvalsvak liet zich niet onbetuigd. Peter Gerlsma stond al twee wedstrijden droog maar zou vandaag een belangrijke scorende rol vervullen, 0-3 middels een mooie vrije bal.
Daarna echter stokte het even bij de Tamminga-brigade en was het Invicta dat zich met hard werken terugknokte, Ruurd Meindertsma mikte de eerste voor de Kollumers door het kunststof en het werd zelfs 3-3 toen Folkje Tjalsma een terechte strafworp verzilverde.
Maar de ploeg uit Buitenpost zit mentaal goed in haar vel en liet zich er niet door gek maken, integendeel, het zette een tandje bij, Peter Gerlsma wist na een paar goede aanvallen met twee prachtige kansjes en one-hander de tegenstander op een 3-5 achterstand te zetten.

Ook het andere vak speelde daarna prachtig korfbal met schitterende combinaties en passings. Maar het was aanvoerster Amarins van der Meer die ook steeds meer in vorm raakt, die 3-6 van afstand raak mikte, het publiek leefde luidkeels mee. Daarna drong Invicta stevig aan en wist ook een paar kansen te creëren via Arjan Kiewiet maar Jelmer Beerda hield hem goed onder druk.
Met vlot aanvalsspel wist het aanvalsvak de druk op de ketel te houden en in de laatste seconden voor rust beloonde Marieke Keijzer zichzelf en haar team met een mooie afstander, 3-7 bij rust.
Na de thee wist Flamingo’s dat de tegenstander moest komen want het heeft de punten keihard nodig om uit de degradatiezorgen te komen.

Dit bleek al snel want ondanks dat Flamingo’s de zaak goed onder controle had loonde het harde werken van de gastheren want het was weer Ruurd Meindertsma die de score opende voor de oranje-hemden, 4-7 middels een kansje.

Op dit punt ging het moeizaam maar gelukkig was het Jelmer Beerda die op volle snelheid een doorloper raak mikte, 4-8.
André Bosma liet zich ook niet onbetuigd hoewel hij al een paar stevige klappen had moeten verwerken toen tegenstanders hem omverkegelden, gelukkig kon de sterk spelende Bosma gewoon verder, 4-9. Maar ook nu bleef het toch nog een beetje spannend want hoewel de geel-roden wellicht behoorlijk wat controle hadden sprokkelde Invicta toch haar puntjes tot 6-9 toen ook Miriam Ellens een doelpunt meepikte.

Maar Flamingo’s heeft Peter Gerlsma en die bracht het verschil weer op 4 punten waarna Invicta Miriam Ellens moest missen vanwege een enkelblessure. Omdat de tegenstander kennelijk geen wissels meer had werd een junior uit het publiek getrokken. Maar door dit oponthoud was Flamingo’s toch even uit haar ritme.

Twee domme tegengoals betekende 8-10 en de oranje-hemden probeerden met meevangen en meekijken de bal snel weer terug te krijgen, alle open kansen die daardoor werden weggegeven gingen ineens niet meer door het kunststof waardoor het toch nog eventjes spannend leek te worden.

Niets bleek minder waar want dat was dan ook het laatste wapenfeit van de Kollumers en dus wist Flamingo’s dat het zich nu veilig gespeeld heeft en de komende drie wedstrijden vrijuit kan gaan. De derby eindigde met een 8-10 eindstand.

Flamingo’s hoeft pas 10 mei weer te spelen thuis tegen het lastige EKC2000.

Doelpuntenmakers Flamingo’s: Peter Gerlsma 4, André Bosma 2, Amarins van der Meer, Marieke Keijzer, Jelmer Beerda en Ronald Algra

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk