Account
Logo
Zoeken
6 °C

Tilster richt neppistool op buren: werkstraf

vr 18 april 2014, 18.00 uur

LEEUWARDEN - Een 40-jarige bewoner van de Goudtsjeblom Strjitte in Kootstertille joeg zijn buurtgenoten de stuipen op het lijf door met een speelgoedpistool te zwaaien. Het ging weliswaar om een neppistool, maar de dreiging die er van uit was gegaan was er niet minder om, vond de politierechter. De Tilster moest zich vrijdag voor de rechter verantwoorden omdat hij het pistool op een buurvrouw en haar dochter zou hebben gericht. De man stelde dat hij het plastic pistool niet op de buurvrouw, maar op haar partner had gericht. Volgens de Tilster botert het al een paar jaar niet tussen de buren van de Goudtsjeblom Strjitte.

De ruzies ontstaan vaak bij de kinderen en ontsporen als de volwassenen zich ermee gaan bemoeien. Op 27 juni 2012, tijdens de kermis in Kootstertille, raakte de vriendin van de verdachte betrokken bij een van de vele ruzies. De vrouw zou klappen hebben gekregen. De Tilster sloeg op tilt toen hij zag dat de partner van de buurvrouw alles op camera opnam. De verdachte ontkende dat hij meteen zou hebben geroepen dat hij een pistool van huis zou halen, zoals de buren hadden verklaard. Pas nadat hij van de politie te horen had gekregen dat ze niet wilden komen, zou hij het pistool uit de speelgoedmand van de kinderen hebben gegrist.

Vervolgens zou hij, zoals hij zelf zei 'in een woedeuitbarsting', het nepwapen op de filmende buurman hebben gericht. De vrouwen zou hij niet eens hebben gezien. Die hadden het tafereel als behoorlijk traumatisch ervaren. Ze dienden schadevergoedingen in van ruim 1000 en iets meer dan 800 euro. De buurvrouw kreeg bijna 600 euro toegewezen, haar dochter 277 euro. Beide vrouwen krijgen 250 euro smartengeld van de Tilster. De man kreeg een werkstraf van 100 uur waarvan 75 uur voorwaardelijk. De rechter hield er rekening mee dat hij destijds al onder behandeling was bij de GGZ en hij hoogstwaarschijnlijk slechts deels toerekeningsvatbaar was.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.9%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'