Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

De Sweach verliest opnieuw van Borger

ma 14 april 2014, 20.34 uur

BEETSTERZWAAG - Zaterdag kwam Borger naar Beetsterzwaag om daar de strijd aan te gaan met de ploeg van trainer Gerard Blaakmeer. Beide ploegen hadden grote behoefte om drie punten toe te voegen aan het punten totaal. Borger strijdt nog altijd mee om het kampioenschap, De Sweach vecht tegen het degradatiespook. Dat Borger genoeg kwaliteit in de ploeg heeft om ook echt het kampioenschap in de vierde klasse D op te eisen, kwam er in de openingsfase niet uit. Beide ploegen hanteerde een erg laag tempo en vooral de lange bal werd veelal gehanteerd.

De eerste schoten van de wedstrijd kon dan ook makkelijk opgeraapt worden door doelman van der Heijden. Het eerste gevaarlijke moment van de gastheren kwam uit een vrije trap. Klaster werd op twintig meter van de goal tegen de grasmat gewerkt, de spelhervatting werd door Beugelink over de deklat heen geschoten. Na twintig minuten voetballen verloor De Sweach de bal op het middenveld. De counter die volgende werd rakelings naast geschoten. Vijf minuten later was het wel raak. De bezoekers kwamen zeer goedkoop op voorsprong. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd onderweg een aantal keren van richting veranderd. De Sweachster doelman was hierdoor kansloos. Voor de theepauze creëerde De Sweach nog een grote kans. Beugelink bracht de bal goed voor de goal, Duizendstra kwam net te kort om de bal op goal te dreunen.

Na de rust kwam Tabak binnen de krijtlijnen, Poppinga moest zijn positie afstaan. De Sweach ging hierdoor aanvallender voetballen, maar het wist nauwelijks door de defensie van Borger heen te breken. Achterin gaven Broers en Wiersma ook geen enkele kans weg en zo werd het vooral een slag op het middenveld die door Borger gewonnen leek te worden.

De Sweach wist geen vuist te maken en ook de bestorming op de goal van Borger in de slotfase leverde niet gewenste resultaat op. Zo blijft De Sweach voorlopig op de elfde plaats te staan. Een plaats die aan het eind van het seizoen een ticket voor de nacompetitie betekent. De komende drie wedstrijden lijken cruciaal te worden om rechtstreeks in de vierde klasse te blijven. De eerste van de komende drie wedstrijden is de uitwedstrijd tegen Borger.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

PowNed bezoekt Ameland vanwege Sunneklaas-meeting

PowNed bezoekt Ameland vanwege Sunneklaas-meeting

regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'