7.2 °C

Zwaarbevochten overwinning Wêz Handich/DOW

ma 14 april 2014, 10.15 uur

ROTTEVALLE - Zondag werd een spannende wedstrijd gespeeld in KNKV poule 2A met in de hoofdrollen Wêz Handich/DOW 1 en Rodenburg 1. Het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW bezocht daartoe sportpark Rodenburg in Leek voor de return. Thuis was de wedstrijd in het najaar met 17-13 door Wêz Handich/DOW gewonnen. Door een blessure van Michiel Veenstra was de opstelling iets gewijzigd; coach Evert Bron had Jacob van der Berg als vervanger aangewezen. De leiding van de wedstrijd was deze middag in handen van scheidsrechter Kees de Vries.

De weercondities waren belabberd voor de schutters: er stond een stevige vlagerige wind, kracht 4 à 5. Daarnaast was het met een graad of 11 behoorlijk fris. De eerste helft kende een moeizame start aan beide kanten, maar het was Wêz Handich/DOW dat de score opende met een mooi afstandsschot van Anna de Vries. Al snel daarna scoorde Rodenburg echter de gelijkmaker. Het was met de lastige wind moeilijk om de kansen goed af te ronden deze middag. Zowel Wêz Handich/DOW als Rodenburg hadden hier duidelijk moeite mee, maar wisten elkaar tot de pauze redelijk in evenwicht te houden. Niettemin was het Wêz Handich/DOW dat met een minieme voorsprong de kleedkamers kon gaan opzoeken: 7-8.

Na de eerste helft gingen beide partijen vol energie het veld weer op: de beide punten waren zeker nog niet verdeeld, het kon voor beide ploegen nog alle kanten op. Het werd in de tweede helft zeker niet gemakkelijker om het spel te maken. Rodenburg benutte uitstekend een aantal kleine kansjes en nam even het voortouw. Maar de blauwhemden lieten niet los. Met geduldig spel en hoog tempo werden de goede kansen benut en kon opnieuw de voorsprong worden gepakt. Tot op het laatste moment bleef het spannend. Enkele wissels aan Rodenburg-zijde maakten het spel fysieker en de emoties liepen, zoals wel vaker bij dit onderlinge duel, behoorlijk op. Wêz Handich/DOW liet zich echter niet imponeren of van de wijs brengen en bleef rustig verder zoeken naar resultaat. Dit zorgde er voor dat in een hectische eindfase de ploeg uit Rottevalle/Oostermeer toch aan het langste eind trok. Eindstand 13-14.

Door de winst blijft Wêz Handich/DOW leider in poule 2A. Uridos, dat zich vorige week na verlies van VKC op de tweede plaats nestelde, liep thuis tegen een flinke nederlaag in de confrontatie met SIOS aan. Ook VKC wist opnieuw niet te winnen, waardoor Wêz Handich/DOW met 16 uit 10 haar voorsprong op de nummer 2 (Udiros) tot vier punten kon uitbouwen.

Volgende week staat op paasmaandag de return tegen Olympia op het programma. Er wordt thuis in Rottevalle gespeeld; aanvang wedstrijd: 14.30 uur. Met nog vier wedstrijden te gaan moet Wêz Handich/DOW scherp blijven en voor ieder punt blijven gáán.