7.3 °C

Eindsprint levert Anjum toch nog puntje op

zo 13 april 2014, 19.28 uur

EANJUM - “Blauw-wit-blauw wit dat zijn de kleuren waar pit in zit”. Het is de eerste regel van het refrein van het clublied van de v.v.Anjum. Zaterdagmiddag was deze strofe meer van toepassing op de blauw witte formatie uit Warfstermolen. Met veel enthousiasme en inzet gingen de gastheren de strijd aan met de Anjumers. De thuisclub had iets goed te maken na drie nederlagen op rij. De Anjumers lieten zich een groot gedeelte van de wedstrijd het kaas van het brood eten. Pas in de slotfase wisten de Kolkenfjild bewoners duidelijk te maken dat zij nog volop in de strijd zijn ( en willen blijven) voor een plekje in de nakompetitie. Een 2-0 achterstand werd bijna geheel teniet gedaan. De drie punten zouden erg welkom zijn geweest. De 2-2 eindstand gaf echter een goed (beter) beeld van de krachtsverhoudingen in het veld.

De Lauwers en Anjum maakten er dus zeker geen gezapig potje voetbal van. Integendeel. De toeschouwers waren getuige van een spannende strijd, waarbij de thuisclub de eerste helft de bovenliggende partij was. Dit kwam ook tot uitdrukking in de tussenstand van 1-0. Een stand die na bijna een kwartier spelen op het scorebord kwam te staan. Het was Bert Jager die via een snelle uitval, na een Anjum corner, invaller keeper Lolke Dijkstra met een lage schuiver kansloos liet.

Met enig kunst en vliegwerk wist Anjum een tweede treffer halverwege de eerste helft te voorkomen. Lolke Dijkstra redde bekwaam op een inzet van Hedman Vellema, de rebound kwam voor de voeten van Sander Wilpstra. Zijn schot vanaf rand strafschopgebied spatte uiteen op de lat. Het bleef 1-0. Anjum liet zich via Anne Zijlstra en Johan Boersma nog even voor het Lauwers doel zien. Gescoord werd er niet.

Het eerste kwartier na de hervatting leverde twee schoten van afstand op. Johan Boersma zag zijn schot via de vingertoppen van keeper Agema naast het doel verdwijnen,terwijl een prachtige uithaal van Brandt Schaap rakelings over het doel van de thuisclub verdween. De 1-0 tussenstand zou lang op het scorebord blijven staan, tot de 69ste minuut. Geheel onverwacht scoorde Sipke Vellenga. Uit een corner kwam de bal op het schouder van deze Lauwers speler terecht. Tot ontsteltenis van alles wat Anjum een warm hart toedraagt, viel de bal met een boog in het Anjumer doel. 2-0.

Anjum leek een dure nederlaag tegemoet te gaan. Niets was minder waar. In de slotfase werkte Anjum bijna de achterstand van 2-0 weg. Het was Anne Zijlstra die uit een corner zijn 100ste doelpunt voor Anjum 1 scoorde. Met nog tien minuten op de klok was de tussenstand 2-1. In een uiterst spannende slotfase waarin Ietzen Eise Kloosterman bijna de 2-2 van zijn linkerschoen liet vertrekken ( de bal verdween uit een vrije trap uiteindelijk net naast het Lauwers doel) , was het Wietse Rosier die andermaal uit een corner wel de 2-2 binnenkopte. Bijna scoorde Anjum in de dying seconds van deze felle- maar sportieve wedstrijd de 2-3…….bijna……….

Zaterdag speelt Anjum thuis tegen buurtgenoot Ternaard. Aanvang 14.30 uur.