Account
Logo
Zoeken
7 °C

Winkeldief vlucht met zoontje in kinderzitje

do 10 april 2014, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Bijna twee jaar geleden ging het niet goed met een 32-jarige Broeksterwâldster. De man was verslaafd aan drank en hij had geen geld. Een combinatie die meestal leidt tot diefstallen en ander crimineel gedrag. Bij de Broeksterwâldster was dat niet anders. Op 16 augustus 2012 pikte de man bij bij de C1000 in Feanwâlden een fles Martini. Hij werd gesnapt. Daarmee was het nog niet klaar: de Broeksterwâldster ging er vandoor op de fiets, met zijn zoontje voorop in het kinderzitje. Een van de medewerkers van de supermarkt ging in de auto achter de winkeldief aan.

Toen de man in de buurt van het Talmahuis probeerde de dief tegen te houden, sloeg de Broeksterwâldster van zich af. Hij was zo doldriest dat hij deuken in de auto van de winkelbediende schopte. Alles onder de ogen van zijn zoontje, dat hij met fiets en al tegen een hek had gezet. De politierechter had donderdag geen goed woord over voor het gedrag van de man. 'Het is te gek voor woorden dat iemand in het bijzijn van een klein kind zich zo gedraagt', aldus de rechter. De man heeft inmiddels stappen gezet om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Hij wordt begeleid door de verslavingsreclassering. Na het voorval heeft hij zijn zoontje een jaar niet gezien. Er is nu weer contact. De rechter wees de man erop dat zij een lange gevangenisstraf op had kunnen leggen. Hoewel zij vond dat de Broeksterwâldster met vuur had gespeeld, deed de rechter dat niet om de positieve ontwikkelingen niet te dwarsbomen. De Broeksterwâldster kreeg een werkstraf van 100 uur en 50 uur voorwaardelijk. Verder moet hij één dag de cel in, het gevolg van nieuwe wetgeving.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!