Account
Logo
Zoeken
4.9 °C
Foto: Geert Huisman

Opening gezondheidscentrum Harkema

za 5 april 2014, 21.20 uur

HARKEMA - Begin 2006 kwamen de huisartsen en apotheker van Harkema op het idee om samen onder 1 dak te gaan. Later dat jaar sloten de fysiotherapeut, de tandarts, de huisarts van Augustinusga, thuiszorg de Friese wouden, lab Noord (nu Certe), maatschappelijk werk Fryslan. En dat werd tijd! De huidige lokaties waren inmiddels ernstig verouderd en voldeden steeds minder aan de huidige eisen.

In 2009 kreeg het plan vorm met een mooie tekening en werd een locatie gevonden voor de bouw. Het hele plan leek in duigen te vallen toen Woon Friesland afhaakte voor de financiering van het project. Maar uiteindelijk gingen de huisartsen, Mediq apotheek Harkema en de fysiotherapiepraktijk van Jetze de Boer in zee met Vastbouw projectontwikkeling.

Vastbouw wilde het plan realiseren voor de totstandkoming van een gezondheidscentrum, met een aantal appartementen en een Poiesz supermarkt. De supermarkt is eind vorig jaar al in gebruik genomen. Sinds begin dit jaar heeft Jetze de Boer zijn praktijk overgedaan aan de fysiotherapeuten van Surhuisterveen. Zij zitten nu samen met de huisartsen van Harkema en Augustinusga en Mediq apotheek in het nieuwe gezondheidscentrum. Thuiszorg de Friese wouden zal zich binnenkort ook vestigen in het nieuwe centrum.

De zorgverleners zijn enthousiast over hun nieuwe werkplek. “Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk.” aldus apotheker G. Cisci. “De korte lijnen die we met elkaar hebben werkt heel plezierig”. Dokter Hoekstra verwoordt het als volgt: “Het is nieuw, ruim en het is heel prettig samenwerken op deze manier!”. De fysiotherapeuten zijn opgelucht; hun oefenzaal is net op tijd klaar voor de opening. Het is prachtig geworden.

Op zaterdag 5 april is het gezondheidscentrum geopend door burgemeester Gerbrandy van Achtkarspelen. Hiermee werd ook de naam van het gezondheidscentrum onthuld; Gezondheidscentrum Wâldsoarch. De patiënten van de praktijk werden uitgedaagd om een naam te bedenken, een commissie bestaande uit een huisarts, fysiotherapeut en apotheker en mensen van plaatselijk belang heeft uit alle inzendingen de naam uitgezocht.
De bedenker van de naam kreeg een waardecheque ter waarde van €700,00 voor een fiets bij tweewielhandelaar Hiemstra in Harkema.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.6%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!