Account
Logo
Zoeken
6 °C

Weer kopschoppen in disco Noardburgum

vr 4 april 2014, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een mishandeling in Club Prins in Noardburgum had zomaar een herhaling kunnen zijn van wat er in 2010 met Redmar Smedema uit Burgum gebeurde, in wat toen nog Club Q heette. Een van de stappers werd op 14 juli vorig jaar op de dansvloer van de discotheek geslagen en tegen het hoofd getrapt. Degene die had geschopt was een toen 17-jarige Kollumerzwaagster. Hij heeft 15 dagen vastgezeten. De kinderrechter veroordeelde hem in januari wegens medeplegen van een poging doodslag tot een werkstraf van 120 uur en een deels onvoorwaardelijke jeugddetentie van 135 dagen.

Een 21-jarige Kollumerzwaagster had de eerste klap uitgedeeld aan het slachtoffer. De Kollumerzwaagster stond met de vriendin van de jongen te praten, toen er een woordenwisseling ontstond. Toen de situatie wat al te dreigend werd, had de Kollumerzwaagster een vuistslag uitgedeeld. Daarna was hij weggelopen. Wat hij niet zag, en waar hij dus eigenlijk ook niets mee te maken had, was dat de jongen die hij tegen de grond had geslagen nog eens een paar keer tegen het hoofd werd getrapt door een dorpsgenoot.

De gevolgen waren er naar: het slachtoffer liep een kapotte bovenlip op, een snijwond op de kaak en pijnlijke tanden. De jongen had hoofdpijn en hij was misselijk. Hij heeft een week niet kunnen werken. Dat waren vooral de gevolgen van het schoppen. Het aandeel van de verdachte die vrijdag tegenover de rechter was relatief klein geweest. Dat kwam ook tot uitdrukking in de straf: de Kollumerzwaagster kreeg een boete van 500 euro waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter en de officier van justitie gingen er vanuit dat de twee incidenten los van elkaar stonden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!