Account
Logo
Zoeken
9 °C

Schadevergoeding voor baasje dode hamsters

vr 4 april 2014, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 18-jarige Drachtster moest zich vrijdag voor de politierechter verantwoorden omdat hij begin maart vorig jaar twee hamsters en een cavia van een vrouwelijke kennis heeft doodgemaakt. De Drachtster had destijds in WhatsApp-berichtjes aan een vriend geschreven dat hij bezig was de beestjes te leren in hun kooi te blijven. Dat was er hoogstwaarschijnlijk niet al te zachtzinnig aan toegegaan, want de beestjes overleefden het niet. Aan dezelfde vriend had de Drachtster een filmpje gestuurd van een hamster die met slepende achterpootjes over de bank liep.

Toen de bewoonster weer thuiskwam, na een dag afwezig te zijn geweest, lagen haar inmiddels overleden huisdieren in een plastic zak in de afvalbak. De Drachtster had geprobeerd om de hamsters en de cavia's te begraven, maar hij kon geen schep vinden. De man verklaarde bij de politie dat hij zich niets meer kon herinneren van de bewuste periode. Hij zou een dag voor het verhoor uit een langdurende black-out zijn gekomen. Na een verblijf bij de GGZ had de vrouw hem tijdelijk onderdak verschaft. De man was vrijdag niet naar de zitting gekomen. En dat was erg jammer vond de officier van justitie, die enige vraagtekens plaatste bij de toerekeningsvatbaarheid van de Drachtster.

Die vraagtekens had de rechter ook, maar het verzenden van de WhatsAppjes en een filmpje tijdens de 'hamster-training' duidde er wat haar betrof op dat de Drachtster toch wel tot op zekere hoogte moet hebben geweten waar hij mee bezig was. 'Hij is niet geheel ontoerekeningsvatbaar', aldus de rechter. Zij en de officier vonden het vooral belangrijk dat de eigenares van de beestjes een schadevergoeding kreeg. De Drachtster moet 500 euro smartengeld aan de vrouw betalen en 20 euro voor de dode huisdieren. Verder kreeg de man een geheel voorwaardelijke werkstraf van 20 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân