Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Verplaatsing sporthal Trimmer in zicht

vr 4 april 2014, 11.51 uur

DOKKUM - Als er iets in Dokkum is wat langzaam gaat, dan zijn het wel de verbeteringen op het gebied van sportvoorzieningen. Jarenlang wordt er al door de gemeente Dongeradeel gesproken over een eventuele verplaatsing van sporthal de Trimmer. In 1967 werd de hal in het Harddraverspark neergezet en nu in 2014 is de hal niet alleen financieel, maar ook technisch al lang afgeschreven.

Afgelopen winter werden opnieuw wedstrijden afgelast vanwege een lekkend dak en bijkomende gevaren. Jaren terug vertrok de basketbalvereniging uit de hal omdat de bond verder spelen in de oude hal verbood. Toch is er een klein lichtpuntje. Op 10 april kan de gemeenteraad voor het eerst beslissen of er eindelijk schot in de zaak komt.

De gemeente Dongeradeel heeft niet alleen het geld voor een nieuwe sporthal, de verantwoordelijk wethouder is ook verplicht om op korte termijn te zorgen voor fatsoenlijke sportvoorzieningen voor met name de scholen in de regio. Met name de gemeenteraad heeft lang geweigerd om ook daadwerkelijk geld beschikbaar te stellen voor nieuwbouw en daardoor het proces jarenlang vertraagd. De raad heeft nu de mogelijkheid om in te stemmen met een multifunctionele sportaccommodatie in het Tolhuispark te Dokkum. De sporthal wordt dan gecombineerd met zwembad het Tolhuisbad.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'