Account
Logo
Zoeken
17 °C
Foto: Harry van der Linde

Start werkzaamheden aan Torenstraat

di 1 april 2014, 22.55 uur

DRACHTEN - Aannemer Jansma Drachten en de gemeente Smallingerland organiseerden dinsdag de starthandeling voor de werkzaamheden in de Torenstraat in Drachten. Wethouders Nieske Ketelaar en Marjan van der Aart deden dit op op ludieke wijze in de Geelgorsstraat 4.

Om de Lanenstructuur in de wijk Noord Oost te versterken, wordt de Torenstraat opnieuw ingericht. Het profiel van de straat zal worden aangepast waarmee de rijweg smaller wordt gemaakt. Langs de rijweg wordt een parkeerstrook aangelegd waarin ruimte komt voor nieuwe boomvakken. Hiermee wordt het bestaande groen waar mogelijk geaccentueerd door extra bomen te planten. Daarnaast zal de riolering worden vervangen door een gescheiden stelsel waardoor het hemelwater apart kan worden afgewaterd op de Frieze Boezem.

De werkzaamheden startten op maandag 31 maart in de Geelgorsstraat aan de kant van de Stationsweg. Daarna verplaatst het werk zich richting de kruising met de Grietmansrecht. De herinrichting wordt in verschillende fasen uitgevoerd. In bijgevoegde tekening zijn de fasen weergegeven.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
20.3%
Geen idee  
24.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp




regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts